Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zwarte bonen Burgers

Zwarte bonen Burgers

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen (240 gr)
  • 3 eetlepels gehakte zongedroogde tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 1 el theep paprikapoeder
  • 1 el theep komijnpoeder
  • peper en zout

Voor erbij:

  • gegrilde courgette
  • cherrytomaatjes
  • komkommer
  • pijnboompitjes
  • olijven ter garnering
  • (soja) yoghurt met munt saus, op smaak gebracht met peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze bonen burger is echt een aanrader wanneer je een dagje zonder vlees wilt eten, even gezond! Met of zonder burger broodje!

Hoe maak je zwarte bonen burgers?

Het recept zoals ik deze gemaakt heb, is helemaal veganistisch. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk yoghurt vervangen door soja yoghurt. Eet jij niet veganistisch? Dan is Parmezaanse kaas door de burger ook erg lekker. En natuurlijk een beetje geschaafd bovenop. Daarnaast is dit recept lekker koolhydraatarm en helemaal zomerproof!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Je kunt de burgers ook in de pan maken, dan sla je deze stap over.

Stap 2

Het makkelijkst is om alle ingrediënten van de burger in de keukenmachine te doen. Zorg dat je een grof mengsel krijgt. Geen keukenmachine? Prak dan de bonen klein en hak de andere ingrediënten klein.

Stap 3

Je hebt nu een mengsel waar je burgers van gaat maken. Elke burger maak je af met een laagje paneermeel aan beide kanten.

Stap 4

Nu mogen de burger voor ongeveer 20 minuten in de oven, waarbij je ze tussendoor omkeert. Je kunt ze ook in de pan bakken, maar dat is iets lastiger, omdat ze niet heel stevig zijn. Voorzichtig omdraaien dus!

Stap 5

Gril onder tussen de courgette, halveer de tomaat en snij plakje van de komkommer.

Stap 6

Het sausje maar je eenvoudig door munt in de vijzel fijn te maken of zeer fijn te hakken. Voeg hier de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 7

En dan kun je de burger serveren met de lekkere pijnboompitjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch burger diner vegan koolhydraatarm zongedroogde tomaat olijf zwarte bonen bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴