Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Poke bowl met tempeh

Poke bowl met tempeh

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr sushi rijst
  • 2 mini komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • 250 gr tempeh
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesam olie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 1 tl suiker

Voor erbij:

  • sojasaus

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijke poké bowl met krokante tempeh. De bowl is plantaardig en gevuld met komkommer, paprika, wortel avocado en mango.

Hoe maak je krokante tempeh?

Het geheim van lekkere krokante tofu is om de tempeh in stukjes te snijden en vervolgens eerst krokant te bakken in olie. Zodra de tempeh krokant en goudbruin is is het tijd om de tempeh op smaak te brengen. Dit doe ik bewust nadat de tempeh krokant is, omdat indien je de tempeh eerst marineert je kans hebt op verbrande marinade. Op deze wijze maak je dus de meest smaakvolle en krokante tempeh.

Plantaardige poké bowl met tempeh

Al eerder maakte ik een lekkere vegetarisch sushi bowl met tempeh, dat recept is ook zeker een aanrader. Die variant bevat radijsjes en edamame boontjes, ook erg lekker. Deze variant van een poké bowl is een beetje tropische variant door de toevoeging van mango. Dat maakt dit een heerlijk fris recept, perfect voor zomerse dagen.

Wist je dat je ook alles over groenten kunt lezen op Jaimy's Kitchen? Lees hier meer over komkommer, paprika en wortel

Bereiding

Stap 1

Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Mijn voorkeur is om dit in de rijstkoker te maken. Verwarm in een pannetje de rijstazijn met suiker en voeg dit ook aan het einde van de kooktijd toe aan de rijst.

Stap 2

Snijd de komkommer in plakjes, paprika in blokjes en maak linten van de wortel. Snijd blokjes van de mango en avocado.

Stap 3

Snijd blokjes of driehoekjes van de tempeh. Verhit een beetje olie in de pan en bak de tempeh krokant in ongeveer 5 minute. Zorg dat je alle kanten goudbruin bakt en goed de blokjes omdraait. Zodra de tempeh krokant is, voeg dan sojasaus en sesamolie toe. Roerbak nog 1 minuut en haal de tempeh uit de pan.

Stap 4

Maak de poké bowl klaar door eerst de rijst over twee kommen te verdelen, en vervolgens wortel, paprika, mango, komkommer en avocado er omheen te verdelen. Voeg ook de krokante tempeh toe en strooi sesamzaad over de rijst. Serveer de poké bowl met sojasaus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel avocado hoofdgerechten mango komkommer paprika vegetarisch diner vegan tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴