Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 450 gr zoete aardappel
  • 400 gr zwarte bonen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 300 gr mais
  • 1 avocado
  • 10 gr koriander
  • 1 limoen
  • 50 gr geraspte kaas
  • 75 gr zure room
  • tl ½ komijnpoeder
  • tl ½ paprikapoeder
  • peper en zout
  • chili vlokken naar smaak
  • 2 el olie

Dit is een gezonde en voedzame variant van kapsalon met guacamole en zoete aardappel! Een vegetarisch recept met zwarte bonen en allerlei heerlijke toppings.

Zelf een gezonde kapsalon maken

De welbekende kapsalon is natuurlijk geen gezonde maaltijd. Frietjes, veel vlees en veel kaas. Er zit dan wel een beetje sla bij, maar het is ver van gezond! Deze variant is een heerlijke en gezonde variant van kapsalon. Daarnaast is het een vegetarisch recept en heeft het een heerlijk Mexicaans tintje. Denk hierbij aan guacamole, limoen en zure room bij deze kapsalon. Daarnaast zitten er frietjes van zoete aardappel bij, lekker toch?! 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd frietjes van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en olijfolie. Voeg chilipoeder of vlokken toe naar smaak. Verdeel dit mengsel over de zoete aardappel frietjes.

Stap 2

Snijd parten van de rode ui en verdeel deze ook over de bakplaat. Bak vervolgens 30 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd kleine blokjes van de tomaten, spoel de mais en voeg de helft van de mais bij de tomaten blokjes. Hak koriander fijn en meng de helft van de gehakte koriander erbij. Breng op smaak met peper en zout. Snijd limoen in partjes en pers de helft van de limoen over de salsa.

Stap 4

Prak de avocado fijn, verdeel de andere helft van de koriander er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Spoel de zwarte bonen af. Haal de zoete aardappel frietjes na 30 minuten uit de oven. Verdeel zwarte bonen en mais de zoete aardappel frietjes. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak nog ongeveer 3-5 minuten in de oven.

Stap 6

Serveer de kapsalon met tomatensalsa met guacamole, zure room en partjes limoen.

avocado tomaat hoofdgerechten guacamole mexicaans vegetarisch diner oven zoete aardappel salsa zwarte bonen bonen kapsalon
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media