Romige champignonsoep
Romige champignonsoep
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 400 gr champignons
- 1 grote witte ui
- 4 tenen knoflook
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1 tl tijm
- 1 bouillonblokje
- 125 ml kookroom
- 1 liter water
- zwarte peper
- een aantal takjes peterselie (of gedroogd)
Dit is een basis recept voor champignonsoep, rijkelijk gevuld met verse champignons en op smaak gebracht met tijm en peterselie. Een zelfgemaakte, romige champignonsoep die ook makkelijk is om te maken.
Zelfgemaakte champignonsoep
Deze champignonsoep, die ook nog eens heel romig is, wordt met een basis roux gemaakt van boter en bloem. Hierdoor maak je een wat dikkere soep, die extra romig is door de toevoeging van kookroom of slagroom. De champignons zijn rijkelijk aanwezig en zorgen voor een heerlijke bite in de soep. De soep vult goed, maar mocht je dit als maaltijd willen eten dan kun je ook een beetje rijst toevoegen aan de soep of een (stok)broodje erbij eten.
Heerlijke soep recepten
Vooral in de zomer en winter zijn soepen favoriet, als lunch of als avondmaaltijd! Neem zeker ook een kijkje tussen de onderstaande soep recepten:
- Rode linzensoep met pompoen
- Groene asperge soep
- Bloemkoolsoep met gebakken zalm
- Marokkaanse Harira soep met kikkererwten
- Geroosterde tomatensoep met feta
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Los het bouillonblokje op in kokend water.
Stap 2
Verhit een klontje boter in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook knoflook en plakjes champignon toe. Roerbak dit ongeveer 5 minuten tot de champignons een beetje beginnen te slinken.
Stap 3
Voeg de overige boter toe, laat smelten en voeg dan bloem toe. Blijft goed roeren en bak zo de bloem gaar. Voeg vervolgens tijm en beetje bij beetje bouillon toe. Roer telkens goed tot er een gladde massa ontstaat om vervolgens weer een beetje bouillon toe te voegen en de stap te herhalen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn. Kook ongeveer 10 minuten.
Stap 4
Voeg op het einde zwarte peper naar smaak, kookroom en peterselie toen en roer nogmaals goed door. Wil je de soep zouter? Voeg dan nog een half of heel bouillonblokje toe.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link