Soba noedels met groene asperges en pinda dressing
Soba noedels met groene asperges en pinda dressing
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr soba noedels
- 100 gr groene asperge tips
- 0.5 courgette
- 40 gr ongezouten pinda's
- gebakken uitjes naar smaak
- olie om in te bakken
Dressing
- 1.5 el 100% pindakaas
- 1 tl fijngehakte knoflook
- 1 tl fijngehakte gember
- 2 el sojasaus
- 1 el rijst azijn
- 1 el limoensap
Dit Aziatische gerecht bestaat uit Japanse soba noedels met een romige pinda dressing en beetgare groene aspergetips en courgette. Een makkelijke, maar onwijs smaakvolle avondmaaltijd die snel op tafel staat.
Groene asperges of groene asperge tips?
Het verschil zit in het formaat van de asperges. De groene asperges zijn een stuk langer en dikker dan de asperge tips. De tips zijn dan ook heerlijk in gerechten zoals noedels of pasta, omdat deze iets verfijnder zijn. Serveer je hele groene asperges? Dan zijn de traditionele groene asperges een goede keuze, zoals groene asperges met romesco saus. De lekkerste groene asperges zijn Tasty Spears asperges, vol van smaak!
Wat zijn Japanse soba noedels?
Wellicht ben je nog niet zo bekend met deze noedels, maar soba noedels zijn gemaakt van boekweit en zijn daarom glutenvrij. De noedels zijn vol van smaak en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Onze favoriet is om deze noedels koud te serveren. De soba noedels worden veel in de Japanse keuken bereidt en daarom heeft dit gerecht een Japans tintje. Het gerecht kan dus koud of warm gegeten worden en het advies is om de noedels met dressing koud te serveren en de groenten lauwwarm.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.
Bereiding
Stap 1
Was de aspergetips en snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant af. Was de courgette en snijd reepjes julienne van de courgette. Hak de pinda's grof. Pureer knoflook en gember helemaal fijn of gebruik een vijzel hiervoor. Deze twee ingrediënten kunnen ook fijngemalen in een potje gekocht worden.
Stap 2
Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water.
Stap 3
Neem een kommetje en voeg hierin alle ingrediënten van de dressing. Meng met een garde goed door tot er een glad mengsel ontstaat.
Stap 4
Verhit een beetje olie in een pan en roerbak de groene asperge tips ongeveer 3 minuten. Voeg dan de courgette reepjes toe en roerbak nog ongeveer 2 minuten mee. De courgette moet nog een lekkere bite hebben. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Voeg de dressing bij de soba noedels. Dit wordt koud geserveerd. Voeg hierbij de groene aspergetips en courgette, koud of warm. Maak het gerecht af met gehakte pinda's en gebakken uitjes.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link