Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Parelgort met paddenstoelen

Parelgort met paddenstoelen

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr parelgort
  • 200 gr oesterzwammen
  • 250 gr kastagne paddestoelen
  • 2 sjalotten
  • 10 gr gedroogde cantharellen
  • 25 gr madeira
  • 4 lente uien
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 100 gr witte wijn
  • 10 gr bieslook
  • 100 ml room
  • 1 bouillonblokje
  • ongeveer 800 ml water
  • optioneel: truffelolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Parelgort makt een heerlijke risotto, in dit recept met lekker veel paddenstoelen.

Zelf parelgort maken

Voordat we zelf parelgort gaan maken is het goed dat ik kort uitleg wat parelgort eigenlijk is.

Wat is parelgort?

Dit gerecht heeft als hoofdingrediënt parelgort, misschien heb je hier al eens van gehoord. Parelgort is gerst, maar dan zonder het vliesje, dit is er namelijk vanaf geslepen. Deze gerstsoort bevat gluten en het heel een licht nootachtige smaak. Vandaar dat het ook een geweldige combinatie met paddenstoelen is. En laat ik daar net ontzettend van houden! Dit is een heerlijk variant op risotto, dus verras je tafelgenoten eens met parelgort.

Bereiding

Stap 1

Begin met het wellen van de cantharellen in de madeira en een scheutje water. Laat minimaal 30 minuten staan.

Stap 2

Snipper de sjalotten en fruit in olijfolie. Wanneer de sjalotten glazig zijn, fruit je de parelgort even mee. Voeg na 2 minuten de witte wijn erbij. De alcohol verdampt al snel. Voeg water met bouillonblokje toe, tot alles onder water staat. Voeg steeds wat nieuwe bouillon toe wanneer je ziet dat de parelgort de bouillon opgenomen heeft. Herhaal dit totdat de parelgort lekker beetgaar is. Niet teveel roeren!

Stap 3

Maak de paddenstoelen schoon en bak in een pan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en blus het dan af met de madeira en de cantharellen. Zet nu aan de kant, met de pan van het vuur.

Stap 4

Voeg room toe als de parelgort beetgaar is. Laat nog 5 minuten sudderen ken voeg dan de kaas toe.

Stap 5

Snijd de lente ui in ringetjes en de bieslook fijn. Voeg ook de lente ui, bieslook en paddenstoelen aan de parelgort toe. Indien je van truffel houdt, kun je een beetje truffelolie toevoegen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten risotto vegetarisch parelgort paddestoelen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴