BBQ/ Het salade recept van food bloggers/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Salades

Recept: Mediterrane pasta salade met courgette

MEDITERRANE KIKKERERWTEN PASTASALADE www.jaimyskitchen.nl

Hallo! Mijn naam is Saskia en ik ben eigenaar en foodblogger van Blij Suikervrij. Gezonde voeding is mijn passie, en alhoewel ik ben afgestudeerd als psycholoog ben ik sinds kort fulltime bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf en het werken aan een kookboek.

Blij Suikervrij gaat voor mij niet zozeer over het stoppen met eten van alle vormen van suiker, maar vooral over zoveel mogelijk puur en natuurlijk eten. Dit betekent dat ik o.a. geraffineerde suikers en witmeel zoveel mogelijk laat staan. Ik zoek altijd weer naar manieren om niet alleen lekker te eten, maar ook mijn lijf zo goed mogelijk te voeden.

Omdat ik op mijn zestiende verliefd werd op een Italiaan, en op mijn 18de een jaar in dit mooie land ging wonen, zijn Italiaanse recepten nog steeds favoriet. Zelfs nu ik al jaren gelukkig getrouwd ben met een Hollander ?. Ik deel met jullie daarom een lekkere snelle maaltijdsalade met pasta. Deze Mediterrane kikkererwten pastasalade met o.a. courgette, zongedroogde tomaatjes en feta, is lekker zomers!

Mediterrane kikkererwten pastasalade

Je kunt groenten naar smaak gebruiken, eigenlijk! De feta en zongedroogde tomaatjes zorgen wel voor een flinke hoop smaak. Ik gebruikte zelf een courgette, die ik mooi in dunne plakjes sneed. Dat maakt ze extra lekker als ze rauw zijn. Want van de grote harde brokken zijn dan niet fijn. Ik gebruikte hiervoor een handrasp, maar een kaasschaaf of foodprocessor krijgt het fijne schaafwerk ook gedaan.

Qua pasta koos ik voor een kikkererwtenpasta. Sinds ik ben gestart met mijn website Blij Suikervrij, en meer heb geleerd over het effect van pasta op de bloedsuikerspiegel, eet ik bijna geen gewone pasta meer. Ik kies liever voor volkoren (spelt) pasta, of deze pasta van peulvruchten. Die bevat nog iets meer eiwitten dan een gewone (volkoren) pasta.

Recept: Mediterrane pasta salade met courgette

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

225 g kikkererwten pasta
1 hele courgette
300 g cherry tomaatjes
4 zongedroogde tomaten, uit olie
2 teentjes knoflook
een handje verse basilicum
5 el olijfolie, extra vergine
2 el citroensap
versgemalen peper en zeezout naar smaak
150 g feta
optioneel: een handje pijnboompitten, geroosterd

Bereiding: 

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de courgette, en rasp deze in dunne plakjes.
  3. Snijd de tomaatjes doormidden, de zongedroogde tomaatjes fijn, pers de knoflook uit en hak de basilicum fijn.
  4. Meng vervolgens de groenten met de pasta in een grote schaal met de olijfolie, citroensap, peper en zout.
  5. Strooi dan de feta erover.
  6. Rooster optioneel nog wat pijnboompitten in een koekenpan, en strooi deze over de salade

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.