Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Knapperige tofu

Knapperige tofu

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 375 gr tofu
  • 2 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • zonnebloem olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Tofu is een vleesvervanger gemaakt van soja die perfect is om in vegetarische of vegan maaltijden te verwerken. Lees meer over tofu en hoe je krokante tofu maakt.

Wat is tofu?

Tofu is gemaakt van gestremde sojamelk, gemaakt van sojabonen. De sojabonen worden geweekt, verwarmd en vermalen tot een brij. Dit wordt gestremd en zo krijg je de blokken tofu zoals je het wellicht kent. Er zijn verschillende benamingen zoals tofu, tahu en tahoe afhankelijk van de regio waar het product gegeten wordt. Tofu heeft niet veel smaak, maar is perfect om smaken op te nemen. Hierdoor is het een onwijs veelzijdig product.

Hoe maak je krokante tofu?

De eerste stap is de belangrijkste: laat de tofu goed uitleggen. Wikkel deze in keukenpapier of een theedoek en leg er iets zwaars op. De tofu kan op smaak gebracht worden door bijvoorbeeld sojasaus of door maizena op smaak te brengen met droge kruiden. De maizena zorgt voor een heerlijke krokant laagje om de tofu. 

Recepten met krokante tofu:

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Laat de tofu goed uitlekken door in keukenpapier of een theedoek te wikkelen. Snijd daarna in plakken en daarna in blokjes.

Stap 2

Voeg twee eetlepels sojasaus over de blokjes tofu. Verdeel maizena over de blokjes tofu en zorg ervoor dat alle blokjes bedekt zijn met maizena. Voeg eventueel extra maizena toe indien nodig.

Stap 3

Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de tofu krokant in ongeveer 7 minuten en door om te wentelen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten tofu bijgerechten vegetarisch aziatisch diner vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴