Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met pompoen en prei

Risotto met pompoen en prei

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 400 gr pompoen
 • 375 gr risotto rijst
 • 3 stengels bleekselderij
 • 3 tenen knoflook
 • 1 liter ongeveer bouillon
 • 1 prei
 • 1 ui
 • 5 gr salie, fijngehakt (vers of gedroogd)
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • peper en zout
 • 2 el edgist vlokken OF Parmezaanse kaas/geitenkaas

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

De pompoenen zijn weer in het seizoen, dan is de herfst wat mij betreft begonnen. Pompoen is een heerlijk veelzijdig product en deze keer ging ik aan de slag met een herfstige risotto met geroosterde pompoen, prei en bleekselderij. Wanneer er recepten met pompoen voorbij komen, dan is wat mij betreft de herfst officieel begonnen. En dan is de herfst ineens geen straf meer - ik houd niet zo van regen & kou- , want deze heerlijke groente is er weer.

Recept met geroosterde pompoen 

De keuze voor pompoensoort is geheel aan jezelf, maar ik gebruikte de oranje, ronde pompoen. Misschien is de flespompoen zelfs nog lekkerder, want deze is iets romiger van smaak. Kun je natuurlijk ook eens proberen. De pompoen is ook goed te bereiden in de pan, dus heb je iets minder tijd? Dan kan ik je aanraden om de pompoen in blokjes te snijden en in de pan te bakken.

Kaas of edelgistvlokken

Wil je een vegan recept maken, dan kun je edelgist vlokken toevoegen aan de risotto, voor toch een kazige smaak. Zo heb ik de risotto op de foto ook gemaakt. Wil je wel kaas toevoegen dan raad ik aan om voor Parmezaanse kaas of geitenkaas te kiezen. De keuze is geheel aan jou.

Verschillende soorten groenten

De risotto heeft nog meer groenten verstopt tussen de rijst. In dit recept zit bleekselderij en prei, maar gebruik vooral wat je nog in huis hebt of lekker vind. Denk aan spinazie, boerenkool of paprika. Varieer er op los, maar mijn favorieten zitten in dit recept.

Bereiding

Stap 1

Indien je de pompoen in de oven bereid: verwarmen op 180 graden en ongeveer 20 minuten garen. Pompoen in blokjes of repen snijden, goed inwrijven met Italiaanse kruiden en olijfolie.

Stap 2

Snipper de ui, hak de knoflook en schil de bleekselderij. Snijd de laatste in plakjes. Fruit eerst de ui aan, als deze glazig is mag de knoflook erbij en na 2 minuten de bleekselderij. Breng dit op smaak met peper en zout. Voeg dan de gehakte salie toe.

Stap 3

Voeg na ongeveer 5 minuten de risotto rijst toe en roerbak dit 3 minuten mee. Blus af met een kwart van de bouillon en voeg nieuwe bouillon toe wanneer de rijst het vocht volledig opgenomen heeft. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst gaar is.

Stap 4

Indien je de pompoen in de pan wilt bakken, begin daar dan nu mee.

Stap 5

Snijd in de tussentijd de prei in fijne ringen, was goed en voeg de prei toe wanneer het laatste deel bouillon erbij gevoegd wordt.

Stap 6

Roer als laatste de edelgist of kaas door de risotto. Serveer de risotto met de pompoen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten risotto vegetarisch winter geitenkaas pompoen diner vegan herfst edelgist vlokken parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴