Aziatisch/ Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte/ Voorgerechten

Recept: Kimchee dumplings

Deze pittige dumplings gevuld met kip, tofu en dumplings zijn echt ontzettend lekker! Het kost een beetje tijd, maar dan heb je ook echt wat erg lekkers!

Dumpling recepten

Al twee keer eerder heb ik een dumpling (of wonton) recept geplaatst op mijn blog. Heerlijk vind ik dit! Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe combinatie van ingrediënten. Allereerst kwam in de kimchee tegen in mijn koelkast die ik bij het Street Food Festival (klik) in Keulen gekocht heb deze wilde ik gebruiken. Dit is dan ook het geheime ingrediënt van de vulling: kleine smaakbommetjes! Kimchee kun je bij een goede toko kopen, in het koelvak.

Vegetarische dumplings

Deze dumplings kun je natuurlijk ook vegetarisch maken. Laat dan de kip weg in het recept en voeg extra tofu toe, of voeg wortel julienne toe. Dit laatste maakt de dumplings iets zoeter en is ook erg lekker!

Dumplings Kimchee (10)
Recept: Kimchee dumplings

Hoeveelheid: ongeveer 20 dumplings
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten:

Dumplings
dumpling vellen: gekocht of zelfgemaakt (klik)
3 el kimchee
3 lente uien
5 cm gember
3 tenen knoflook
100 gram tofu
150 gr kip gehakt
1 el geroosterde sesamzaadjes
1 handje rijst vermicelli
50 gr tauge
zout en peper
1 el mirin
1 tl maïzena
2 el sojasaus
3 tl sesamolie

Dipsaus
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
½ tl sriracha saus (afhankelijk van hoe spicy jij de dipsaus wilt)

Bereiding:

  1. Ontdooi de dumpling vellen. Meng het kipgehakt met peper, zout, mirin, een maizena en sesamolie. bak dit zonder olie en zet aan de kant.
  2. Pers al het vocht uit de tofu.
  3. Kook de rijst vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel deze ook met koud water af en knijp al het water eruit.
  4. Hak de gember en knoflook fijn. Snijd de lente uien in ringetjes. Meng alles door elkaar met twee eetlepels sojasaus en 2 theelepels sesamolie. De vulling is nu klaar.
  5. Plaats een theelepel vulling in het midden van je dumpling en vouw dicht met de techniek die jij het makkelijkst vindt.
  6. Bak de dumplings in een scheutje olie. Wanneer de onderkant kleur krijgt, voeg  een scheutje water toe en plaats snel een deksel op de pan. Door de stoom die ontstaat, garen de dumplings.
  7. Maak de dipsaus door de ingrediënten met elkaar te mensen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.