Aziatisch/ Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte/ Voorgerechten

Recept: Kimchee Dumplings

Al twee keer eerder heb ik een dumpling (of wonton) recept geplaatst op mijn blog. Heerlijk vind ik het. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe combinatie van ingrediënten. Allereerst kwam in de Kimchee tegen in mijn koelkast die ik bij het Street Food Festival (klik) in Keulen gekocht heb deze wilde ik gebruiken. Dit is dan ook het geheime ingrediënt van de vulling: kleine smaakbommetjes! Lees snel verder als je nieuwsgierig bent naar de rest!

Ingrediënten:

Dumplings
– dumpling vellen: gekocht of zelfgemaakt (klik)
– 3 eetlepels kimchee
– 3 lente uien
– duimstuk gember
– 3 teentjes knoflook
– 100 gram tofu
– 1 kipfilet
– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
– 1 handje vol met rijst vermicelli
– twee handjes taugé
– zout & peper
– rijstwijn
– bakpoeder
– cornstarch (maïzena)
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel sesamolie

Dipsaus
– 1 theelepel sesamolie
– 2 eetlepels light sojasaus
– 0,5 theelepel shiracha saus (afhankelijk van hoe spicy jij de dipsaus wilt)

Dumplings Kimchee (6)

Hoe maak je het?

 1. Zorg dat je dunpling vellen klaar voor gebruik zijn. Dit betekend ontdooit en afgedekt met een theedoek zodat de vellen niet uitdrogen.
 2. Vervolgens gaan we alle losse ingrediënten bereiden. We beginnen met de kipfilet. Hak deze helemaal fijn totdat je een gehakt over houdt en meng er peper, zout, een eetlepel rijstwijn, een halve theelepel bakpoeder, een theelepel cornstarch en een theelepel sesamolie. Vervolgens kun je het kippengehakt bakken, zonder olie, omdat je er sesamolie doorheen gemengd hebt. Als het klaar is, zet je dit aan de kant in een bakje.
 3. Knijp al het vocht uit de tofu, dit is heel erg belangrijk, anders wordt de vulling te nat.
 4. Blancheer de tofu in ruim gezouten water voor ongeveer 1 minuut. Spoel af met koud water en knijp al het water eruit. Snij in kleine stukjes.
 5. Kook de rijst vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel deze ook met koud water af en knijp al het water eruit.
 6. Hak de gember en knoflook fijn.
 7. Snij de lente uien in ringetjes.
 8. Dit alles meng je nu goed door elkaar samen met twee eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Je vulling is nu klaar.
 9. Plaats een theelepel vulling in het midden van je dumpling en vouw dicht met de techniek die jij het makkelijkst vindt.
 10. Bak de dumplings in een scheutje olie. Wanneer de onderkant kleur krijgt, voeg je een scheutje water toe en plaats snel een deksel op de pan. Door de stoom die ontstaat, garen de dumplings.
 11. Maak de dipsaus door de ingrediënten met elkaar te mensen.
 12. En dan… genieten maar!

Dumplings Kimchee (10)

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply