Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Indiase zoete aardappel dahl met spinazie

Indiase zoete aardappel dahl www.jaimyskitchen.nl

Dahl is een van mijn favoriete Indiase recepten en in dit recept zit er lekker zoete aardappel en spinazie in de dahl. Een heerlijk verwarmend plantaardig Indiaas recept.

Indiase recepten

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van de Indiase keuken. Voor een goede curry mag je mij wakker maken. Aangezien ik een tijdje in India gewoond heb, ligt mijn standaard hoog, want wat is het eten daar lekker zeg. Dit is ook een reden dat er veel Indiase recepten op Jaimy’s Kitchen staan. Dit zijn een aantal andere favoriete curries van mij:

Indiase korma curry met tofu

Het recept voor deze vegetarische curry met tofu is een blijvertje, omdat deze lekker romig en kruidig is. De tofu is lekker crispy in dit recept.

Tofu curry met tomaat en erwtjes

Romige curries zijn favoriet! Dit recept voor een tomaten curry met tofu is ook lekker romig door de kokosmelk. Daarnaast is deze curry makkelijk en snel te maken. Heerlijk met rijst erbij!

Indiase dahl curry met linzen en kokos

Dit is een basis variant van de Indiase dahl een heerlijke smaakmaker van tomaat.

Indiase geroosterde aubergine curry

Deze curry is gemaakt van gepofte aubergines, waardoor het een ontzettend zacht van smaak is. Dit recept voor curry is erg lekker gekruid met Indiase kruiden en is erg lekker bij rijst en met een gekruide yoghurt.

Indiase palak paneer – spinazie curry

Palak Paneer is een Indiaas curry recept gemaakt van spinazie en paneer. En wat paneer dan is? Dat is een zachte kaas van koemelk. Vergelijkbaar met tofu maar dan zachter en romiger van smaak.

 Indiase zoete aardappel dahl www.jaimyskitchen.nl
Indiase zoete aardappel dahl met spinazie

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

200 gr zoete aardappel
1 ui
4 cm gember
1 el tomatenpuree
1 tl garam masala
1 tl kurkuma
70 gr rode linzen
200 ml kokosmelk
300 ml water
1 citroen
200 gr spinazie
5 gr koriander
olie om in te bakken
Peper en zout naar smaak

Voor erbij:
1 naan brood per persoon of zelfgemaakt zoals in dit recept.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snipper de ui en rasp de gember.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de gember, kurkuma, garam masala en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak 2 minuten. Voeg het water toe aan de pan samen met de zoete aardappel blokjes en rode linzen en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook ongeveer 15 minuten tot de linzen en zoete aardappel gaar is. Kijk goed of je eventueel tussendoor meer water toe moet voegen.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout, en voeg ook de spinazie toe tot de deze geslonken is.
  4. Hak de koriander. Serveer de koriander met het sap van de citroen, gehakte koriander en naan broden.
liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.