Pasta met pompoen, boerenkool en tomaten

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 300 gr pompoen
  • 50 ml melk (soort naar keuze)
  • 2 sjalotten of 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes (vers of blikje)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gr boerenkool
  • 175 gr (vega) gehakt
  • 200 ml ongeveer water
  • peper
  • 1 el ongeveer theep zout

Toen ik nog een halve pompoen over had en op zondagochtend wakker aan het worden was, bedacht ik dit recept. Een pasta saus met pompoen en natuurlijk ook voldoende tomaat. Extra van dit seizoen door de toevoeging van boerenkool! Dit recept is helemaal vegetarisch - en vegan - maar het vega gehakt kan ook door ander gehakt vervangen worden.

Recept voor pasta met pompoen en boerenkool

Een match made in heaven wat mij betreft. Het zoete van de pompoen combineert echt heerlijk met de boerenkool. Welke pompoen soort je gebruikt, maakt eigenlijk niet uit. Ik gebruikte de ronde, oranje pompoen en vond die wel echt heel geschikt hiervoor. Een andere goede keuze is de flespompoen!

Grote portie maken & dan invriezen

Zelf maakte ik ongeveer het dubbele van het recept, echt heel veel dus, maar het is al snel veel. Sowieso is deze saus erg goed in te vriezen, dat zou ik dan ook zeker weten doen. Want hoe handig is het als je nog een portie in de vriezer hebt!

Soep

Eigenlijk is de pompoen en tomaten basis ook erg lekker als soep! Voeg een bouillonblokje of twee toe en wat extra water en je hebt een heerlijke pompoensoep. Dat komt goed uit, aangezien je een grote porties hebt. Lekker handig toch: 1 recept, 2 gerechten.

Bereiding

Stap 1

Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven, of bak blokjes pompoen ongeveer 15 minuten in boter of olie in de pan.

Stap 2

Kook de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Stap 3

Snipper de ui of sjalotten en hak de knoflook en fruit deze aan.

Stap 4

Voeg de pompoen, tomatenblokjes, melk, gebakken sjalotten of uien, knoflook en Italiaanse kruiden in de blender of in de keukenmachine. Maak de saus dunner met het water tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Voeg de saus dan bij de spaghetti en meng goed.

Stap 5

Roerbak het (vega) gehakt in een beetje boter of olie en voeg de boerenkool hier aan toe. Roerbak tot deze geslonken is. Meng door de pasta met saus.

tomaat hoofdgerechten pasta tomatensaus vegetarisch italiaans winter pompoen diner vegan boerenkool herfst
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media