Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Italiaanse buddha bowl met jackfruit

Italiaanse buddha bowl met jackfruit

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 blik jackfruit van 550 gr
  • 140 gr quinoa
  • 3 el spicy Italian Liquid spices van Verstegen
  • 1.5 el tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje een water of amandelmelk
  • 50 gr sla
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 20 olijven
  • Blaadjes basilicum

Dressing:

  • 3 el amandmk
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olie
  • 2 el azijn

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze buddha bowl vol lekkere ingrediënten is een favoriet recept van mij. Het heeft Italiaanse invloeden, omdat de jackfruit met Italiaanse kruiden gemaakt is, tomatenpuree en door de toevoeging van olijven.

Eet je een buddha bowl koud of warm?

Dit gerecht kun je zowel koud als warm eten. Zelf at ik deze buddha bowl koud. Daarom spoelde ik de quinoa af met koud water en bereidde ik als eerst de jackfruit. Die liet ik daarna afkoelen. Natuurlijk kun je dit gerechtje ook warm eten. Spoel de quinoa dan niet af na het koken en serveer de jackfruit nog warm. Je kunt eventueel ook de olijven en zelf de cherrytomaatjes mee verwarmen met de jackfruit. It's up to you!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de jackfruit in kleine stukjes.

Stap 2

Verhit een beetje boter of olie in een pannetje en fruit het uitje als eerst aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg tomatenpuree en de spicy Italian kruiden toe. Roer 1 minuut door en voeg de kleine stukjes jackfruit en blokjes paprika toe. Voeg ook een scheutje water of amandelmelk toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel daarna af met koud water of laat het warm.

Stap 4

Snijd de sla indien nodig, snijd de olijven in plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Scheur ook de basilicumblaadjes kleiner.

Stap 5

Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen. Dit kan met een garde of door dit in een potje met deksel toe te voegen en goed te schudden.

Stap 6

Maak de buddha bowl door alle ingrediënten samen te voegen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa tomaat hoofdgerechten vegetarisch italiaans diner vegan jackfruit

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴