Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Portobello steak met rode bessen saus

Portobello steak met rode bessen saus

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 1 stronk broccoli
  • 600 gr aardappelpartjes
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Portobello marinade

  • 3 el sojasaus
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 2 eetlepel zonnebloem olie
  • 2 eetlepel balsamico azijn

Rode bessen saus

  • 200 gr rode bessen
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappel schillen (kwart sinaasappel)
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 1 el flinke agavesiroop
  • een snuf zout

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Liever geen steak, maar wel portobello steak? Een vegetarisch top hoofdgerecht, met zoete rode bessensaus, broccoli en aardappeltjes.

Portobello steak als vege optie

Maak jij graag een AVG'tje met een steak? Maar wil je toch een keertje voor vegetarisch gaan? Maak dan deze lekkere portobello steaks. De marinade maakt de portobello onwijs smaakvol. De rode bessen saus is natuurlijk onmisbaar en geeft niet alleen een mooie kleur aan het gerecht, maar het is ook een onmisbare smaak voor bij de portobello's.

Wist je dat rode bessen onwijs lekker is in hartige gerechten? Probeer ook eens van de onderstaande gerechten:

Pasta salade met rode bessen en avocado

Sjalot tarte tartin met rode bessen en geitenkaas

Avocado mousse met rode bessen

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is gemaakt in samenwerking met de rode bessen van Berrybrothers.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Meng de ingrediënten voor de portobello marinade en leg de portobello's in de marinade. Laat minimaal 15 minuten marineren en schep zo nu en dan de marinade over de portobello's.

Stap 3

Snijd de broccoli in roosjes en leg op een bakvel op een bakplaat en leg op de andere helft de aardappel partjes. Verdeel ongeveer twee eetlepels olie over de broccoli en aardappeltjes en voeg een beetje peper en zout toe. Rooster gaar in 20-25 minuten.

Stap 4

Snipper het sjalotje fijn en fruit aan in een beetje olie in een kleine steelpan. Voeg de rode bessen, agave en sinaasappelschil in het pannetje. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan ook een snuf zout en de rozemarijn toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur, tot de saus een beetje ingedikt is. Verwijder de sinaasappelschillen als de saus klaar is.

Stap 5

Bak de portobello's in 10-15 minuten in de grill of grillpan gaar. Bak niet te hard en duw eventueel wat vocht uit de portobello's. De portobello's moeten goed gaar zijn en zullen daarom zacht van structuur zijn. Serveer de portobello steaks met rode bessen saus, broccoli en aardappel partjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aardappel broccoli vegetarisch kerst diner portobello vegan rode bessen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴