Hollandse bloemkool kerrie ovenschotel
Hollandse bloemkool kerrie ovenschotel
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 550 gr bloemkool
- 525 gr aardappel
- 2 eieren
- 1 ui
- 175 gr (vegetarisch) gehakt
- 3 tl kerrie
- 125 ml crème fraîche
- 1 tl paprikapoeder
- 0.5 tl knoflookpoeder
- zout en peper
- ½ blokje bouillon
- 40 gr kaas
- 75 gr cherrytomaat
- olie om in te bakken
Keukenhulpjes:
- Oven
- Ovenschaal
- Pureestamper
Een heerlijke Hollandse topper is deze ovenschotel met aardappelpuree, vegetarisch gehakt en bloemkool. Kerrie is een echte smaakmaker in dit recept.
Een Hollandse ovenschotel
Deze heerlijke ovenschotel met een heerlijke Hollandse groente, de bloemkool. Daarnaast is deze ovenschotel onwijs lekker in de wintermaanden, lekker verwarmend. In dit recept gebruik ik vegetarisch gehakt, omdat ik zelf geen vlees eet. Je kunt ook dierlijk gehakt gebruiken, zorg dan wel dat je dit net even iets langer bakt, zodat het goed gaar is. Kies waar jouw keus naar uit gaat! De kerrie maakt deze bloemkool ovenschotel in een heerlijke avond maaltijd, eentje voor het hele gezin!
Kook je voor je gezin?
Deze ovenschotel is ook heerlijk voor het hele gezin. Ons zoontje van 1,5 jaar heeft ook gesmuld van dit gerecht. Deze hoeveelheid is ook geschikt voor een extra kleine eter, want het is een grote 2-persoons portie.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Spoel af en voeg vervolgens in een pan met ruim water. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10-12 minuten.
Stap 3
Was in de tussentijd de bloemkool en snijd in in roosjes. Voeg in een pan met ruim water en kook de bloemkool beetgaar in ongeveer 8 minuten. Neem een grote kom en klok hierin de eieren los. Voeg hierbij 1 theelepel kerrie, 1 theelepel paprikapoeder, het knoflookpoeder en peper en zout toe.
Stap 4
Schil de ui, halveer en snijd in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan en roerbak de ui. Als de uien glazig beginnen te zien, voeg dan het vegetarisch gehakt toe en bak nog eens 2 minuten mee.
Stap 5
Giet de aardappelen af, voeg crème fraîche, 2 theelepels kerrie en het halve bouillonblokje toe aan de aardappelen en stamp tot een gladde aardappel puree. Voeg de gladde aardappelpuree toe aan de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier het ui en gehakt mengsel over de aardappelpuree.
Stap 6
Giet de bloemkool af en voeg bij het eimengsel. Meng goed en verdeel vervolgens over de ovenschaal. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze ook over de ovenschaal. Maak af met geraspte kaas en bak de ovenschaal af in 15-20 minuten.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link