Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees en gevogelte

Recept: Groene Asperge salade met Kip en Feta

Ken jij farro al? Dit is een heerlijke graansoort waar je deze lekkere en gezonde salade mee kunt maken. De salade is een hoofdgerecht en bevat allemaal lekkere groenten. Voor de liefhebbers een lekker stukje kip erbij!

Inspiratie voor farro salade

Veel groenten, daar had ik behoefte aan. Ik heb al vaker verteld dat ik van salades houd, maar wel van speciale salades. De inspiratie voor dit gerecht komt van Jamie Magazine, waarbij ik een zeer vergelijkbare salade lees. Echter gebruik ik farro in plaats van spelt, bereid ik de artisjokken anders, voeg ik kip en komkommer toe. Oke, misschien toch best wel anders dan. De geschaafde asperges inspireerde mij in ieder geval, lekker dat het was! Heerlijke zomerse salade!

Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Laat dan de kip weg in het recept, net zo lekker!

Salade met artisjokken, groene asperges, dille, farro, kip, feta en komkommer

DSC_0258

Recept: Groene Asperge salade met Kip en Feta

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

100 gram farro
8 artisjokharten
175 gram groene asperges
100 gram gemengde sla (eikenblad)
1/2 komkommer
feta
1 kipfilet
1/2 bosje dille
oregano
1 citroen
tijm
2 teentjes knoflook
olijolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Begin met het schaven van de asperges, dit is een precies werkje. Snij de aspergetips eraf. Deze blancheer je 2 minuten in gezouten water. Met de dunschiller kun je plakjes maken, wees geduldig, het is de moeite waard! Breng de plakjes asperge vervolgens op smaak met gehakte dille, olijfolie, citroen sap een beetje zout en peper.
  2. Kook de farro volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat afkoelen.
  3. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij halve plakjes. Deze mag je bij de asperge toevoegen.
  4. Sla je kipfilet plat, of halveer deze in de dikte. Vervolgens bak je deze in boter met oregano, peper en zout.
  5. Bak de kipfilet en laat even rusten op een plank, voordat je deze in reepjes snijd.
  6. Hak de knoflook en bak deze in wat olijfolie. Voeg direct de gehalveerde artisjokken toe met tijm en citroenrasp.
  7. Wanneer de artisjokken kleur gekregen hebben, kun je het bord opmaken. Eerst wat eikenbladsla, dan de gedresseerde asperge en komkommer. Verdeel wat farro over de groenten, leg de artisjokken aan de zijkant in de rondte samen met de aspergetips. Plaats de kip bovenop en kruimel wat feta er over heen. Genieten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply