Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees en gevogelte

Recept: Groene Asperge salade met Kip en Feta

Veel groenten, daar had ik behoefte aan. Ik heb al vaker verteld dat ik van salades houd, maar wel van speciale salades. De inspiratie voor dit gerecht komt van Jamie Magazine, waarbij ik een zeer vergelijkbare salade lees. Echter gebruik ik farro in plaats van spelt, bereid ik de artisjokken anders, voeg ik kip en komkommer toe. Oke, misschien toch best wel anders dan. De geschaafde asperges inspireerde mij in ieder geval, lekker dat het was! Heerlijke zomerse salade!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 100 gram farro
– 8 artisjokharten
– 175 gram groene asperges
– 100 gram gemengde sla (eikenblad)
– 1/2 komkommer
– feta
– 1 kipfilet
– 1/2 bosje dille
– oregano
– 1 citroen
– tijm
– 2 teentjes knoflook
– olijolie
– peper en zout

Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Laat dan de kip weg in het recept, net zo lekker!

Hoe maak je het?

  1. Begin met het schaven van de asperges, dit is een precies werkje. Snij de aspergetips eraf. Deze blancheer je 2 minuten in gezouten water. Met de dunschiller kun je plakjes maken, wees geduldig, het is de moeite waard! Breng de plakjes asperge vervolgens op smaak met gehakte dille, olijfolie, citroen sap een beetje zout en peper.
  2. Kook de farro volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat afkoelen.
  3. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij halve plakjes. Deze mag je bij de asperge toevoegen.
  4. Sla je kipfilet plat, of halveer deze in de dikte. Vervolgens bak je deze in boter met oregano, peper en zout.
  5. Bak de kipfilet en laat even rusten op een plank, voordat je deze in reepjes snijd.
  6. Hak de knoflook en bak deze in wat olijfolie. Voeg direct de gehalveerde artisjokken toe met tijm en citroenrasp.
  7. Wanneer de artisjokken kleur gekregen hebben, kun je het bord opmaken. Eerst wat eikenbladsla, dan de gedresseerde asperge en komkommer. Verdeel wat farro over de groenten, leg de artisjokken aan de zijkant in de rondte samen met de aspergetips. Plaats de kip bovenop en kruimel wat feta er over heen. Genieten!

Salade met artisjokken, groene asperges, dille, farro, kip, feta en komkommer

DSC_0258

 

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply