Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Geroosterde Aubergine Spread

Dit is een recept wat ik maakte toen ik catering voor 23 personen mocht verzorgen. Een heerlijke spread gemaakt van geroosterde aubergines, (soja)yoghurt en optioneel saffraan. Onwijs makkelijk om te maken, maar de aubergines moeten wel even roosteren in de oven. Hmm, het is écht een favoriet van mij!

Eigenlijk wilde ik Baba Ganoush maken, een recept wat ik al een paar keer eerder gemaakt heb. Echter werd in geïnspireerd door Nigella Lawson, zij maakte een aubergine spread met saffraan. Dat leek mij ook lekker, dus ik gebruikte het ook. Het resultaat is erg lekker geworden.

Ingrediënten voor een flinke kom met aubergine spread:

– 4 aubergines
– een paar plukjes saffraan, in water geweekt
– 150 ml yoghurt
– 3 teentjes knoflook
– 1 ui
– verse zwarte peper
– zout
– sap van een halve citroen
– munt
– geschaafde amandelen
– olijfolie

Om dit recept vegan te maken vervang je de yoghurt door soja yoghurt.

Geroosterde Aubergine Spread

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Prik wat gaatjes in de vier aubergines en wrijf ze in met olijfolie.
  2. Leg ze nu op een bakplaat in de oven en rooster de aubergines ongeveer 45 minuten. De aubergines zullen krimpen.
  3. Wanneer de aubergines geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en lepel je het vruchtvlees er uit.
  4. Pers de knoflook uit snipper het uitje en fruit deze aan in een pan. Wanneer deze goudbruin gekleurd zijn, mag je deze bij de aubergines toevoegen.
  5. Meng dit nu ook met de yoghurt, geweekte saffraan en citroensap.
  6. Breng verder op smaak met peper en zout en garneer met dunne reepjes munt en geschaafde amandelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply