Tomatensoep met tortellini
Tomatensoep met tortellini
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 700 gr tomaten
- 225 gr wortel
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
- 200 gr (verse) tortellini
- 10 gr basilicum
- olijfolie
Tomatensoep is altijd lekker toch? En soep vind ik ook altijd er lekker als maaltijd, maar dan moet het wel net even iets vullender. Daarom is deze tomatensoep gevuld met tortellini.
Een maaltijd soep in het najaar
Oeh, ben je daar niet ook gek op? Als het een regenachtige dag is geweest, lekker opwarmen met een kom soep. Dat vind ik echt heerlijk en dat is dan ongeveer een van de weinige redenen om blij te worden van het najaar, haha. Yes, ik ben echt een voorjaar/zomer mens. Maar dat terzijde, een kom warme soep is dus lekker. Wanneer ik dit als avondmaaltijd maak, dan wil ik wel echt dat het vullend genoeg is. Zo kwam ik op het idee om tortellini in de soep toe te voegen. Zelfs mijn vriend Erik, die geen soeplover is, vind het een heerlijke avondmaaltijd. Kids kunnen ook gewoon mee eten en zullen het zeker leuk vinden om de tortellini uit de soep te vissen!
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
Stap 2
Schil de wortel en snijd in stukjes. Was de tomaten en snijd in stukjes.
Stap 3
Fruit het uitje aan in een beetje olijfolie en laat op laag vuur aanfruiten. Voeg na ongeveer 5 minuten de knoflook en wortel toe en bak nogmaals 5 minuten mee. Fruit vervolgens de tomatenpuree nog eens 2 minuten mee voordat je de tomatenblokjes toevoegt.
Stap 4
Voeg het water, bouillonblokje en oregano toe aan de groenten en laat de soep vervolgens 10 minuten doorkoken.
Stap 5
Pureer de soep en verwarm de tortellini ongeveer 2-4 minuten mee tot deze gaar is.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link