Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische noedels met pindasaus

Vegetarische noedels met pindasaus

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • ¼ rode kool
  • 1 paprika
  • 100 gr taugé
  • 1 gr avocado
  • 200 gr tofu
  • 1 el sesam zaadjes
  • 1 el donkere sojasaus of ketjap
  • 1 el bloem
  • olie om in te bakken

Pindasaus

  • 3 el pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl agave, honing of suiker
  • chilivlokken naar smaak
  • 1 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 el citroensap

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit koolhydraatarme recept is boordevol groenten zoals courgette, wortel en avocado. De tofu maakt het af.

Zelf een koolhydraatarm recept maken

Jammie, dit is dus een koolhydraat-arm receptje waar ik echt gelukkig van wordt. Zeker wanneer het lekker warm buiten is, is dit een heerlijk gerecht. Zeer geschikt voor de komende lente dagen waarbij het zonnetje zich laat zien. De groenten zou je rauw kunnen eten, maar wij roerbakte ze kort. Kijk je mee naar dit gezonde recept?

Het makkelijkst is het wanneer je een spiralizer hebt of eventueel een mandoline. Heb je deze niet? Overweeg om dan wortel julienne in een zakje te kopen en de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in reepjes te schillen. Gewoon creatief zijn en dat komt het helemaal goed! Oh, dit recept is helemaal vegan-proof!

Bereiding

Stap 1

Lek de tofu goed uit en snijd in blokjes. Marineer met donkere sojasaus of ketjap.

Stap 2

Snijd dunne reepjes van de courgette en wortel of gebruik een spiralizer. Snijd de paprika en rode kool in reepjes. Snijd de avocado in plakjes

Stap 3

Hak de knoflook en gember fijn en fruit aan in een beetje olie. Voeg de ingrediënten van de pindasaus er aan toe en pas eventueel naar smaak aan. Verwarm goed door.

Stap 4

Voeg een eetlepel bloem toe aan de tofu en bak krokant in een laagje olie.

Stap 5

Roerbak de groenten kort.  Serveer nu de veggie noodles met wat sesam zaadjes, met de pindasaus en de plakjes avocado.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel avocado hoofdgerechten tofu paprika vegetarisch aziatisch vegan pinda saus koolhydraatarm tempeh noedels tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴