Salade met freekeh en zoete aardappel
Salade met freekeh en zoete aardappel
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 150 gr freekeh
- 2 peren
- 2 middelgrootte zoete aardappelen
- 1 tl pijnboom pitjes
- 30 gr sla
- 8 gr x 11 bettine geitenkaas met spek
- olijfolie
- peper en zout
Deze heerlijke salade is perfect als lunchgerecht of als avondeten op de dagen dat je niet te zwaar wilt eten. Geitenkaas met spek maakt deze salade echt af, omdat het romigheid toevoegt. Van mooie kleurtjes wordt ik altijd enorm vrolijk in een gerecht, dus ik weet zeker dat ik dit vaker ga eten.
Een heerlijke zelfgemaakte lunch salade
Deze salade heb ik voor mijzelf gemaakt als lunch, Erik at wat anders. Toen ik eenmaal aan kwam lopen met mijn bordje, keek hij even jaloers: 'Dat ziet er lekker uit'. Helemaal goed gekeurd dus. Ik kan echt niet wachten om dit vaker te maken in het voorjaar, perfecte maaltijd! De peer in het recept is lekker zoet, wat erg goed bij het zoute spek en de romige geitenkaas past. Om de salade vullend te maken, koos ik voor de toevoeging van zoete aardappel. De salade is erg lekker als lunch recept, zoals ik deze salade at. Maar natuurlijk kan de salade ook als avondmaaltijd gegeten worden.
Bereiding
Stap 1
Snijd plakjes van de zoete aardappel en rooster deze ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden of bak deze in de pan gaar.
Stap 2
Kook de freekeh volgens de verpakking.
Stap 3
Leg de blaadjes sla alvast gewassen op een bordje.
Stap 4
Snijd plakjes van de peer.
Stap 5
Bak als laatste de geitenkaasjes met spek in een pannetje en rooster de pijnboom pitjes daarbij.
Stap 6
Maar het bordje mooi op door alle ingrediënten toe te voegen en als laatste een beetje olijfolie er over te sprenkelen. Breng op smaak met peper en zout.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link