Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met courgette en citroen

Pasta met courgette en citroen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • 2 knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Keukenhulpjes

  • Koekenpan
  • Kookpan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze pasta staat binnen maximaal 20 minuten op tafel en zit vol smaak! De combinatie van courgette, citroen en Parmezaanse kaas is erg lekker.

Snel vegetarisch pasta recept

Doordeweeks wil ik zelf nooit te lang in de keuken te staan, want het is rond etenstijd toch vaak spitsuur. Daarom ben ik gek op snelle recepten, die wel veel smaak hebben. In dit recept zorgt de citroen en Parmezaanse kaas voor de smaakbommetjes. De pijnboom pitjes zorgen voor een lekkere knapperige touch. Wil je liever geen vegetarisch recept? Dan is het lekker om ene beetje gegrilde kip of zalm toe te voegen.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Voeg ruim water in een kookpan en voeg, zodra het water kookt de spaghetti erin. Kook tot de spaghetti hierin gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Snipper de witte ui en hak de knoflook fijn. Was courgette en halveer. Snijd vervolgens in plakjes.

Stap 3

Rooster pijnboom pitjes in een droge pan. Haal uit de pan en verhit een beetje olijfolie erin en fruit de ui aan. Zodra deze glazig ziet, goed dan de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de plakjes courgette toe en roerbak op laag vuur. 

Stap 4

Zodra de courgette zacht is, na ongeveer 6 minuten, kan room toegevoegd worden. Breng op smaak met peper zout en het sap van de citroen. Giet de spaghetti af, bewaar een beetje van het kookwater en voeg de spaghetti bij de courgette. Voeg indien nodig een beetje van het kookwater toe om de saus iets dunner te maken.

Stap 5

Serveer de pasta met Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes. Heb je peterselie of basilicum over? Voeg dit er dan ook bij!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten citroen courgette pasta vegetarisch italiaans pijnboompitten diner makkelijk & snel parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴