Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Whipped feta met geroosterde pastinaak en bospeen

Whipped feta met geroosterde pastinaak en bospeen

Bereidingstijd: 40 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 400 gr pastinaak
  • 500 gr bospeen
  • 500 gr bospeen
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 30 gr cashewnoten

Whipped feta

  • 150 gr feta
  • 3 el volle of Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Whipped feta is luchtige, opgeklopte feta en een smaakvolle dip voor bij de geroosterde pastinaken en bospenen. Samen een ontzettend lekker voorgerecht of bijgerecht.

Wat is whipped feta?

Dit is niets meer of minder als een heerlijke luchtige feta dip, gemaakt van uiteraard feta, yoghurt en wat smaakmakers. De feta is opgeklopt met een staafmixer of in een keukenmachine. Feta is smaakvol, lekker zoutig en daarom de perfecte dip. De geroosterde pastinaak en bospeen hebben beide wat zoets, dus passen heerlijk bij de whipped feta. Samen een lekker vegetarisch bijgerecht of ook erg lekker als vegetarisch voorgerecht.

En mocht je er nog niet genoeg van hebben? Dan is deze whipped feta heerlijk als dip voor bij de borrel!

Andere vegetarische bijgerechten? Neem eens een kijkje tussen de onderstaande recepten:

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de bospeen en was goed. Schil de pastinaak en snijd elke pastinaak in ongeveer 4 stukken of zodat deze ongeveer hetzelfde formaat als de bospeen heeft.Voeg olijfolie, peper en zout toe, leg in een ovenschaal en rooster gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven. 

Stap 3

Voeg de ingrediënten van de whipped feta in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Hak peterselie en cashewnoten fijn. 

Stap 4

Serveer whipped feta over een bordje en verdeel geroosterde bospeen en pastinaak er overheen. Maak af met gehakte peterselie en cashewnoten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel feta bijgerechten voorgerechten vegetarisch winter kerst diner pastinaak

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴