Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Orzo risotto met prei en champignons

Orzo risotto met prei en champignons

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 180 gr orzo
  • 1 sjalot
  • 250 gr champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 2 el pijnboom pitten
  • 400 ml bouillon (paddenstoelen of groente)
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl tijm
  • 2 el crème fraîche
  • zwarte peper
  • olie/boter om in te bakken

Keukenhulpjes:

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een risotto gemaakt van orzo, een heerlijke pastasoort. Dit lekkere gerecht is gevuld met champignons en prei.

Wat is orzo risotto of orzotto?

Het heeft verschillende namen maar orzo risotto is niets anders dan een soort risotto gerecht gemaakt van orzo. Orzo is een een pasta soort, maar het ziet er door de vorm uit als rijst. Het is dus gemaakt van durum tarwe, zoals alle soorten pasta. Omdat het in deze variant bereid wordt zoals risotto, wordt het ook wel orzotto genoemd. Een echte aanrader om dit een keertje op tafel te zetten, omdat het een heerlijke zachte variant van risotto is. De prei en champignons maken dit een heerlijk herfst en winters gerecht!

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snijd de champignons in plakje of partjes. Snijd de prei in ringen en was de prei goed. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit het sjalotje aan. Voeg na 3 minuten ook de knoflook, prei en champignons toe. Roerbak ongeveer 5 minuten of tot de prei en champignons bijna gaar zijn. 

Stap 3

Voeg de orzo bij de groenten en voeg direct de helft van de bouillon erbij. Voeg nu ook tijm erbij en laat de orzo nu op laag vuur ongeveer 10 minuten garen waarbij je telkens een beetje meer bouillon toegevoegd bij de orzo. Het is de bedoeling dat de orzo alle bouillon opneemt. 

Stap 4

Wanneer alle bouillon opgenomen is en de orzo gaar, roer dan de crème fraîche en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de orzo risotto.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

risotto pasta vegetarisch italiaans winter champignons diner prei herfst parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴