Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gegratineerde groene asperges

Gegratineerde groene asperges

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el paneermeel
  • Zwarte peper en zout optioneel

  • ovenschaal
  • steelpan
  • garde

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze groene asperges zijn gegratineerd in de oven in een romige saus met een knapperig korstje van Parmezaanse kaas en paneermeel. 

Groene asperges

De groene asperge krijgt zijn kleur omdat deze boven de grond uit komt, in tegenstelling tot de witte asperge. De bereidingstijd voor dit recept is relatief kort, omdat je de groene asperge niet hoeft te schillen. Deze asperges worden in de oven gegaard en behouden daarom nog lekker een beetje bite. Zo is de groene asperge op zijn best als je het mij vraagt. Wil je nog meer recepten proberen met groene asperges? Kijk dan eens naar de onderstaande recepten:

  1. Aziatische groene asperges
  2. Couscous salade met groene asperges
  3. Bladerdeeg rolletjes met groene asperge
  4. Bladerdeeg hapjes met brie en asperges

Gegratineerde asperges als bijgerecht

Dit recept is een perfect bijgerecht voor allerlei gerechten. Zo is dit erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, aardappel kroketjes of frietjes. Heerlijk met een stukje zalm of kabeljauw erbij of misschien een stukje kipfilet. Je zou dit ook weg kunnen laten en een vegetarische maaltijd ervan maken. Je kunt met dit heerlijke groente gerecht in ieder geval alle kanten op.

Ik ben erg benieuwd hoe jij dit gerecht gecombineerd hebt. Laat een review achter, zodat ik weet of jij dit soort recepten lekker vindt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Maak de romige saus door allereerst door de boter op laag vuur te smelten in een steelpannetje. Voeg bloem toe zodra de boter gesmolten is en roer met een garde tot een massa. Bak dit ongeveer 5 minuten tot de bloem iets witter kleurt. Dan is de bloem gaar. 

Stap 3

Voeg vervolgens al roerend de melk toe tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zwarte peper. Proef en voeg indien nodig extra zout toe.

Stap 4

Was de groene asperges en voeg deze in een ovenschaal. Verdeel de roomsaus over de asperges.

Stap 5

Zet de ovenschaal in de oven en zet de timer op 15 minuten. Meng in de tussentijd de overige geraspte Parmezaanse kaas met paneermeel. Haal na 15 minuten de ovenschaal met asperges uit de oven en verdeel het Parmezaan en paneelmeel mengsel eroverheen. Zet nog 5 minuten in de oven aan, eventueel met de grill functie, zodat de bovenkant lekker goudbruin wordt. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

asperge bijgerechten vegetarisch diner lente groene asperge asperges hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴