Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mexicaanse quinoa bowl - vegetarisch

Mexicaanse quinoa bowl - vegetarisch

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr quinoa
  • 130 gr wortel, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 150 gr mais
  • 300 gr kidneybonen
  • 250 ml passata
  • 70 gr tomatenpuree
  • 250 ml water
  • zout
  • olie om in te bakken

Kruiden:

  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 l oregano
  • 1 tl uienpoeder

Voor erbij:

  • 1 -2 avocado
  • Limoenpartjes
  • Yoghurt
  • 1 mini Magioni pizza per 2 personen met olie, oregano en paprikapoeder

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze Mexicaanse quinoa bowl is lekker kruidig en echt makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch hoofdgerecht met bonen, mais en met avocado. De pizza puntjes zijn een heerlijke toevoeging, om mee te dippen!

Mexicaanse kruiden mix

Deze kruiden mix kun je zelf maken, indien je alle kruiden in huis hebt. Nu heb ik een ontzettend grote kruidenlade, dus bij mij zit dat altijd wel goed. Mocht jij dat nu niet hebben, dan kun je ook kant-en-klare Mexicaanse kruidenmix kopen en in het recept gebruiken.

Toppings

Kies hier ook weer wat je lekker vindt denk aan nootjes, kruiden zoals koriander of een lekker sausje. Zelf koos ik voor avocado, gekruide yoghurtsaus en frisse limoen. Natuurlijk zijn de puntjes pizzabodem het allerlekkerst, want daarmee kun je in de quinoa dippen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden, smeer de pizzabodem in met een beetje olie, oregano en paprika poeder. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Stap 2

Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Snijd de wortel in kleine blokjes en de rode peper in ringen. Was de mais en kidneybonen. Was ook de quinoa.

Stap 3

Fruit het uitje aan in een beetje olie in een diepe pan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook en wortel toe. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg daarna ook tomatenpuree, rode peper en alle kruiden toe en bak nog even 2 minuten mee.

Stap 4

Voeg vervolgens het water, tomaten passata en de quinoa toe aan de groenten en kook de quinoa in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten ook mais en kidneybonen toe.

Stap 5

Garneer met avocado, limoen, yoghurt en pizza puntjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa wortel avocado hoofdgerechten mexicaans vegetarisch pizza diner bowl mais bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴