Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tray bake met asperges, pesto krieltjes en bimi

Tray bake met asperges, pesto krieltjes en bimi

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 400 gr geschilde krieltjes
  • 200 gr bimi
  • 150 gr cherrytomaat
  • 1 el pesto
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr spekjes
  • peper en zout

Keukenhulpjes

  • Oven
  • Ovenschaal of Bakplaat met pakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit recept worden witte asperges in de oven bereid en behouden ze een beetje van hun lekkere bite. Een heerlijk gerecht in combinatie met pesto aardappeltjes, cherrytomaten en bimi.

Een makkelijk recept met witte asperges

Dit recept is geschikt om doordeweeks te maken, omdat de oven het werk doet! Na ongeveer 5-10 minuten voorbereiding, kan de traybake bereid worden in de oven. Het gerecht zit vol groenten die heerlijk bij de asperges passen. Wist je dat bimi tegenwoordig vaak aspergebroccoli genoemd wordt? Dat is een match made in heaven, toch? Neem ook zeker een kijkje bij mijn asperge recepten.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.  

Stap 2

Schil de asperges en snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant. Was alle groenten. Halveer de cherrytomaten en snijd, indien nodig, de bimi in iets kleinere stukken.

Stap 3

Voeg pesto en een eetlepel olijfolie in een kom en meng. Voeg hierbij de krieltjes en hussel goed, zodat alle krieltjes bedekt zijn met pesto.

Stap 4

Neem een ovenschaal of een bakplaat met bakpapier en verdeel hier aan de ene kant de krieltjes, daarnaast de geschilde asperges, vervolgens de cherrytomaten en daarnaast bimi. Verdeel ongeveer een eetlepel olijfolie over de asperges en bimi. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Bak af in ongeveer 30-40 minuten tot de aardappeltjes en groenten gaar zijn.

Stap 5

Bak in de tussentijd de spekjes licht krokant in een pannetje, zonder olie of boter. Serveer bij de tray bake.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

cherrytomaten hoofdgerechten asperge vegetarisch diner oven lente pesto krieltjes bimi witte asperges hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴