Tomaten risotto met mozzarella
Tomaten risotto met mozzarella
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram risotto rijst
- 1 el tomatenpuree
- 300 gr tomaatjes aan tak
- 1 groenten bouillon blokje
- 500 ml water
- 10 gr basilicum
- 75 gr mini mozzarella
- zwarte peper
- zout
- olijfolie
Salade:
- 50 gr veldsla
- ½ komkommer
- 2 lente uien
Dressing:
- 1 el olijfolie
- 2 el azijn
- 1 tl mosterd
Een heerlijke risotto met tomaten en gepofte Honingtomaten, lekker romig door de toevoeging van mozzarella. Geserveerd met een simpele, frisse groene salade.
Tomaten risotto met mozzarella
Deze heerlijke tomaten risotto met mozzarella is echt een top recept; eentje die vaak op tafel mag staan. Tomaat en mozzarella zijn natuurlijk altijd een groene combinatie, zo ook in dit risotto recept. De risotto wordt gemaakt met verse tomaat, tomatenpuree, maar bovenal met gepofte tomaatjes. En toe maken dit recept ontzettend smaakvol! In dit recept worden mini mozzarella bolletjes gebruikt, maar een grote bol in stukjes gescheurd kan natuurkijk ook. Of maak dit recept eens met heerlijke burrata, voor nog meer romigheid.
Extra tip: maak een extra portie van die heerlijke gepofte tomaatjes om ze in andere gerechten te verwerken. Zo is het ook heerlijk in een pasta met bloemkoolsaus of toast met cottage cheese en gepofte tomaatjes. De gepofte tomaatjes kunnen in een luchtdicht bakje ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
Sla je favoriete recepten op voor later
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Was de tomaatjes aan de tak en voeg dit in een ovenschaal. Giet er ongeveer 1 eetlepel olijfolie overheen en een beetje zout. Rooster de tomaatjes 15-20 minuten in de oven.
Stap 2
Maak de groenten bouillon met 500 ml water en het bouillon blokje.
Stap 3
Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd ook de tomaat in blokjes.
Stap 4
Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten, als de ui glazig is, de knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg als laatste de tomaten blokjes toe en laat een paar minuten pruttelen. Voeg de risotto rijst toe en bak 2 minuten voordat je de helft van de bouillon toevoegt.
Stap 5
Maak de dressing van de salade door de ingrediënten te mengen. Snijd de komkommer door de helft en vervolgens in plakjes. Snijd de lente uien in ringen. Meng de sla, komkommer en lente uien met de dressing.
Stap 6
Als de rijst alle bouillon opgenomen heeft voeg je de laatste helft van de bouillon toe. Breng de risotto op smaak met zwarte peper.
Stap 7
Scheur de basilicum in stukjes en meng door de risotto zodra deze gaar is. Serveer de risotto met de balletjes mozzarella en gepofte tomaatjes inclusief de olie uit de ovenschaal.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link