Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Smoothie met kiwi, spinazie en avocado

Smoothie met kiwi, spinazie en avocado

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 kiwi
  • 1 handje spinazie
  • ½ banaan
  • ½ avocado
  • 100 ml   water
  • 125 ml (haver)melk
  • ½ takje munt
  • ½ citroen

Benodigdheden:

  • een blender

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze smoothie is heerlijk romig en lekker groen. Er zit niet alleen lekker zoet fruit in verwerkt, maar ook groenten, munt en zelfs frisse citroen. Perfect om de dag mee te beginnen of als tussendoortje.

Groene smoothie

Mooi kleurtje toch?! Ik hoop niet dat de kleur van de smoothie je tegen zal houden, want deze is ontzettend lekker! Het groene komt onder andere van de spinazie. Spinazie is een geweldige groente voor in je smoothie, omdat de smaak volledig wegvalt tegenover de rest van de zoetere fruitsoorten. Daarnaast is het belangrijk om groenten toe te voegen aan je smoothie, zodat de smoothie geen suikerbom zal worden. Het is namelijk geen goed idee om alleen fruit in je smoothie te stoppen. De vezels van het fruit worden namelijk helemaal klein gemaakt, waardoor je lichaam de smoothie als suiker op zal nemen. Maar no worries, daar heb ik in deze smoothie rekening mee gehouden.

Munt, avocado en citroen in je smoothie

Deze twee ingrediënten heb ik er op het laatste aan toegevoegd en dat was ontzettend lekker! Dit geeft echt de smoothie een frisse kick! Echt een aanrader, maar ook zonder die twee ingrediënten is de smoothie heerlijk. Daarnaast heb ik avocado toegevoegd voor de romigheid.

Tip: voeg de bananen de dag van te voren in de vriezer, dan krijg je een heerlijke koude smoothie. Let er wel op dat jouw blender geschikt is voor bevroren fruit! Weet je dit niet zeker? Gebruik dan gewoon een verse banaan, want anders kan je blender kapot gaan!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie banaan ontbijt smoothies & drankjes vegetarisch kiwi vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴