Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Punt paprika gevuld met Turkse bulgur

Punt paprika gevuld met Turkse bulgur

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 3 puntpaprika's
  • 150 gr bulgur
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el water
  • 7 gr platte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • een snuf chilipoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 eltl tl granaatappel melasse
  • zout
  • olie om in te bakken

Toppings:

  • 3 el yoghurt
  • 30 gr hazelnoten

Voor de versie met gehakt:

  • 100 gr rundergehakt per persoon

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze punt paprika's zijn gevuld met Turkse tomaten bulgur. In dit recept geeft ik een versie met gehakt en een vegetarische versie, zodat je zelf kunt kiezen wat je het lekkerst vindt. De paprika's worden afgemaakt in de oven zodat de paprika's lekker zacht worden. 

Hoe maak je Turkse bulgur?

Bulgur op Turkse wijze bevat een aantal ingrediënten die essentieel zijn. In mijn ogen zijn dat de granaatappel melasse en tomatenpuree. De granaatappel melasse kun je bij een Turkse supermarkt vinden, maar anders zou je ook honing kunnen gebruiken. Gebruik vervolgens het chilipoeder naar smaak, zo pittig als je zelf wilt.

Wil je een net iets andere variant? Probeer dan deze bulgur salade met halloumi :)

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Kook de bulgur volgens de aanwijzigingen van de verpakking, ongeveer 10 minuten.

Stap 3

Schil de wortel en snijd deze in hele kleine stukjes. Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd ook de tomaat in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Hak ook de hazelnoten grof.

Stap 4

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg hier de wortel en knoflook aan toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, 4 eetlepels water, zout, paprikapoeder en een snuf chilipoeder toe. Verwarm ongeveer 5 minuten. Zet vervolgens het vuur uit voeg de granaatappel melasse en het citroensap toe. Voeg dit vervolgens bij de gekookte bulgur, gehakte peterselie en tomatenblokjes. Houd een beetje gehakte peterselie over.

Stap 5

Indien je de versie met het gehakt maakt, bak het gehakt dan rul in een pannetje en voeg bij de bulgur.

Stap 6

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en verdeel de bulgur over de gehalveerde paprika's en ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 7

Verdeel een beetje extra peterselie over de gebakken paprika's, gehakte hazelnoten en een beetje yoghurt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel tomaat hoofdgerechten paprika bulgur turks vlees & vervanger vegetarisch diner oven makkelijk & snel punt paprika midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴