Deel dit recept

Social media

Vegetarische Buddha bowl met tempeh

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 125 gr tempeh
  • 300 gr gepelde tomaten
  • 1 avocado
  • 100 gr cherry tomaatjes
  • 1 paprika
  • 200 gr gekookte rijst
  • 200 gr kidney bonen
  • peterselie
  • 50 gr sla
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl (witte) peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl ? oregano
  • tl ½ (gerookt) paprikapoeder

Mijn Buddha Bowl is een Mexicaanse, vegan versie met gemarineerde tempeh, rijst, bonen en lekker veel groenten. Een heerlijke kom vol lekkers!

Wat is een Buddha bowl?

Een Buddha Bowl? Weer een lekker hip woord voor iets heel simpels; een te volle kom met heerlijk eten. Waarom wordt het dan een Buddha Bowl genoemd? Omdat het van de zijkant lijkt op de buik van een lachende Buddha. Best cute toch?

Of zoals onze Engels sprekende hipsters zouden zeggen: 'a bowl which is packed so full that it has a rondde 'belly' appearance on the top, much like the belly of a buddha'. Ik vind het tof! Deze Buddha Bowls zijn meestal wel veganistisch (hoeft niet natuurlijk) en vol met eiwitten, granen en groenten. Gezond maaltje dus! En dit is echt helemaal perfect voor restjes dag. Er zijn namelijk geen regels, maak wat jij lekker vindt of over hebt.

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking.

Stap 2

Kruimel de tempeh en begin met het bakken van de tempeh in een scheutje olie. Na een paar minuten voeg je de gepelde tomaten toe, samen met de volgende kruiden: (gerookt) paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, korianderpoeder, peper en zout. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen op zacht vuur.

Stap 3

Verwarm de kidneybonen. Hoeft niet trouwens, zelf vind ik ze koud ook lekker!

Stap 4

Dan snijd je de cherry tomaten doormidden, de paprika in reepjes en scheur je wat blaadjes sla.

Stap 5

Schil nu de avocado en prak deze.

Stap 6

Wanneer de rijst gaar is, de tempeh voldoende gesudderd heeft, ga je het bord opmaken.

Stap 7

Voeg alle elementen toe in de schaal en maak af met wat schijfjes citroen en wat gehakte peterselie. Smakelijk!

avocado tomaat hoofdgerechten rijst mexicaans vegetarisch aziatisch diner vegan bowl bonen tofu & tempeh
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen