Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vis pastei met zalm, kabeljauw en garnalen

Vis pastei met zalm, kabeljauw en garnalen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 el groot v bladerdeeg á 270 gram(vers)
  • 1 prei
  • 225 gr wortel
  • 200 gr zalm
  • 200 gr witvis
  • 250 gr garnaal
  • 1 tl tijm
  • 300 ml room
  • 2 tl -3 grove mosterd
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout
  • een klontje boter + extra om in te vetten

Aardappelpuree:

  • 800 gr aardappelen
  • 150 ml melk
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit vis pannetje bestaat uit kabeljauw, zalm en garnalen in een romige saus met prei en wortel. Dit is afgedekt met knapperig bladerdeeg.

Vispannetje met bladerdeeg

Een heerlijk recept waarbij drie soorten vis gecombineerd worden in een heerlijke romige saus. De saus wordt op smaak gebracht met mosterd, tijm en peterselie en is echt een romig smaakbommetje. Een heerlijke basis voor die vissoorten. Mijn favorieten zijn kabeljauw, zalm en garnalen. Kies de vissoorten die jij lekker vind, maar deze blijven goed zijn vorm behouden tijdens het bereiden.

Maak het een volledige maaltijd!

Dit doe je door romige aardappelpuree toe te voegen. Maak een lekkere aardappelpuree met een scheutje melk, een klontje boter en peper en zout. Een complete maaltijd!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de wortel en snijd in halve ringen. Snijd ook de prei in ringen en was goed. Verhit een klontje boter in de pan en bak deze groenten aan tot deze zacht zijn.

Stap 3

Snijd de kabeljauw en zalm in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Blancheer de blokjes vis 2 minuten in dit kokende water. Haal vervolgens uit de pan.

Stap 4

Voeg room, mosterd en tijm toe aan de groenten en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Hak de peterselie en voeg deze ook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje boter. Gebruik hier een siliconen kwast voor. Voeg vervolgens de saus in roomsaus toe in de ovenschaal en verdeel de blokjes vis en rauwe garnalen toe. Leg vervolgens de plak bladerdeeg over de ovenschaal om deze af te dekken. Maak eventueel wat strepen in het bladerdeeg door zachtjes sneetjes te maken met een mes.

Stap 6

Bak af in ongeveer 20 minuten in de oven of tot de bladerdeeg gebakken en goudbruin is.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen kabeljauw zalm kerst diner oven prei bladerdeeg vis pastei

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴