Pasta met broccoli en zalm
Pasta met broccoli en zalm
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 250 gr zalm
- 1 stronk broccoli
- 200 ml room
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- ½ citroen
- 10 gr basilicum
- peper en zout
- olie
Dit is een heerlijke romige pasta met broccoli, gebakken zalm en op smaak gebracht met citroensap en basilicum. Een pasta die binnen 20 minuten op tafel staat!
Zelf een snelle maaltijd maken
Deze pasta is een maaltijd die snel op tafel staat. Eentje die ik graag doordeweeks maak, wanneer ik niet zoveel tijd heb. Voordat ik moeder werd nam ik echt wel doordeweeks de tijd om uitgebreid te koken, maar nu moet ik iets anders met mijn tijd omgaan. Het klopt namelijk helemaal, etenstijd is spits! Maar dat maakt helemaal niets uit, want er zijn meer dan genoeg lekkere, snelle recepten. Deze pasta is een goed voorbeeld daarvan. Dit recept kan lekker afgewisseld worden met andere soorten groenten. Denk bijvoorbeeld aan courgette, sperziebonen of zelfs snijbonen zijn ontzettend lekker in dit recept. Op zoek naar meer snelle recepten? Hieronder nog een paar van mijn favorieten:
Bereiding
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2
Snipper het uitje. Hak de knoflook grof. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de zalm in blokjes.
Stap 3
Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg vervolgens de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de blokjes zalm in de room en gaar deze op laag vuur.
Stap 4
Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd van de spaghetti de broccoli roosjes toe. Giet vervolgens af.
Stap 5
Voeg de spaghetti en broccoli toe aan de roomsaus. Breng op smaak met citroensap. Scheur de basilicum en voeg bij de pasta.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link