Deel dit recept

Social media

Visburger van de BBQ

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 vis burgers (ik gebruik kabeljauw burgers)
  • 2 hamburger broodjes
  • een paar plakken komkommer
  • 4 radijsjes
  • 2 el remoulade saus
  • boter of olie om in te bakken

Burgers van de BBQ zijn altijd een regelrechte hit! En heb je ook al eens een visburger gehad? Dit is een lekker recept voor een visburger van de barbecue.

Kabeljauw burgers van de BBQ

Deze burgers zijn stiekem wel kant-en-klaar. Soms wil ik namelijk ook gewoon een makkelijk recept, zeker bij een barbecue, want dan maak ik ook erg vaak salades voor erbij. Daarom kies ik voor een kabeljauw burger uit de supermarkt, of van de visboer. Mocht je kabeljauw niet zo lekker vinden, dan kun je ook voor een zalmburger kiezen. En mocht je wel zelf een burger wilt maken, -go for it!

Een lekkere saus voor bij de visburger

Dat moet wel remoulade saus zijn! Dit is een friszure saus met sjalotjes, augurkjes en kappertjes die erg lekker is bij vis. Mocht je deze saus zelf willen maken, dan kun je mijn recept voor een gezonde variant van remoulade saus volgen.

Bereiding

Stap 1

Snijd dunne plakjes van de komkommer met de mandoline of met een kaasschaaf.

Stap 2

Was de radijsjes en snijd deze in partjes.

Stap 3

Halveer de broodjes en bak deze in een pan met een beetje boter of olie. Dit zorgt ervoor dat de burgers lekker krokant zijn van de binnenkant.

Stap 4

Verhit opnieuw een beetje olie of boter in de pan en bak hierin de visburgers. Bak ongeveer 4 minuten aan beide kanten tot de burger goudbruin is.

Stap 5

Neem de onderkant van het broodje, voeg hier een beetje komkommer op en leg de visburger op. Leg een eetlepel remoulade saus op de burger en voeg de partjes radijs er aan toe. Leg de bovenkant van het broodje erop en klaar is de burger! Herhaal met de andere burger en overige ingrediënten.

hoofdgerechten vis & zeevruchten vis zomer burger diner lente burger bbq barbecue radijs
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen