Caesar salade met croutons
Caesar salade met croutons
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 70 gr romaine sla
- 150 gr cherrytomaatjes
- 200 gr sperziebonen
- ½ ciabatta
- 2 vegan kip schnitzels
- 1 teentje knoflook
- 50 gr Violife Prosociano kaas
Dressing:
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie
- 1 el kappertjes
- sap van ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Dit is een heerlijke maaltijd salade, met veel groenten, een knapperige vegan kip schnitzel en de lekkerste vegan Parmezaanse kaas.
Waarom is dit de perfecte zomerse maaltijd salade?
Deze salade is perfect als maaltijd in de zomer omdat deze licht, fris en toch vullend is. Door de toevoeging van de Prosociano Wedge en de kappetjes heeft de salade een volle smaak. Door de croutons en vegan kip schnitzel is de salade vullend genoeg.
Vegan kaasmomentje
Wisten jullie dat ik een tijdje écht volledig vegan gegeten heb? Dat deed ik omdat mijn buik toch niet altijd lekker reageert op zuivelproducten. Het gaat inmiddels beter, maar die kaasmomentjes kunnen dus onwijs goed met vegan kaas, ben ik inmiddels achter. Daarom kies ik toch nog steeds vaak voor een veganistische kaas, voor die echte kaasmomenten. Denk aan deze heerlijke maaltijdsalade, zoals deze klassieke caesar salade. Voor mij is Parmezaanse kaas echt onmisbaar in deze salade en de Violife Prosociano Wedge is onwijs lekker. Inleveren op smaak? Dat dacht ik dus niet! De smaak is net zo lekker vol en zoutig als de klassieke Parmezaanse kaas. Daarnaast is de structuur van de kaas ook top!
Wat zit er in een caesar salade?
Een caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst. De salade is niet bedacht, maar ontstond uit nood op een druk moment toen er meerdere ingrediënten niet meer voorradig waren. Gasten kwamen terug en vroegen specifiek naar deze salade, dit was het ontstaan van de klassieke salade! De volgende ingrediënten zijn onmisbaar voor een caesar salade:
- Romaine sla
- Parmezaanse kaas
- Croutons
- Knoflook
- Worcestershire sauce
- Eieren
- Olijfolie
- Citroensap
Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt van de vegan caesar salade, zie je dat de eieren en Worcestershire sauce niet in het recept terugkomen. Deze zijn namelijk niet vegan en daarom heb ik een vegan variant gemaakt waar deze ingrediënten niet in terugkomen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de ciabatta in plakje en rooster in de oven. Wrijf een teentje knoflook over de plakken geroosterde ciabatta.
Stap 2
Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
Stap 3
Rasp het teentje knoflook voor de dressing. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Rasp een beetje Violife Prosociano kaas door de dressing.
Stap 4
Snijd plakjes van de Violife Prosociano kaas. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de sla.
Stap 5
Bak de vegan kip schnitzels goudbruin. Snijd in reepjes.
Stap 6
Maak de salade door de cherrytomaatjes en sperziebonen bij de sla te voegen. Scheur de ciabatta in stukjes en voeg erbij. Voeg vervolgens ook de dressing toe en reepjes vegan kip schnitzel. Maak de caesar salade af met plakjes Violife Prosociano kaas.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link