Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Wortel stamppot met (vega) gehaktballetjes

Wortel stamppot met (vega) gehaktballetjes

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 500 gr aardappel
 • een snuf nootmuskaat
 • 500 gr wortel
 • 1 grote witte ui
 • een scheutje melk
 • een snuf nootmuskaat
 • peper en zout
 • 180 gr (vegetarische) gehaktballetjes
 • 1 zakje jus

Ingemaakte rode kool

 • 0.25 rode kool
 • 200 ml azijn
 • water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een klassiek recept in de Hollandse keuken en in de wintermaanden is toch wel stamppot met wortel en ui. Heerlijk in combinatie met (vega) gehaktballetjes en jus. In dit recept extra smaakvol door de ingemaakte rode kool.

Zelfgemaakte wortelstamppot met ui

Dit recept is extra lekker, omdat de uien langzaam worden gekaramelliseerd. Dit geeft een heerlijke zoete karamelsmaak aan de uien. Dit recept is verder vrij klassiek voor wortel stamppot. De twist zit zich in de toevoeging van ingemaakte rode kool. Een heerlijke zure kick voor bij het gerecht waar wij gek op zijn. In dit recept wordt er gekozen voor vegetarische gehaktballetjes, maar gehaktballetjes van runder/varkens gehakt kan natuurlijk ook. Koop deze kant-en-klaar of draai de balletjes naar eigen recept.

Kookmodus gebruiken en recepten opslaan

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Snijd de rode kool in kleine stukjes, voeg azijn en water erbij en zet aan de kant tot het recept klaar is. Optioneel kan er een beetje suiker voor een zoetere smaak aan toegevoegd worden.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Schil ook de wortelen en snijd in ongeveer net zo grote stukken. Voeg beide in een pan met ruim water, een snuf zout en breng aan de kook. Zodra dit kookt duurt het ongeveer 10 minuten tot de aardappelen en wortelen gaar zijn.

Stap 3

Snipper in de tussentijd de ui en bak dit op middelhoog vuur in een beetje boter. Dit heeft ongeveer 10 minuten nodig om te karamelliseren.

Stap 4

Bak in de tussentijd de gehaktballetjes aan en bereid de jus in een steelpannetje. Vaak is dit door een beetje boter en water toe te voegen. Meng de jus bij de gehaktballetjes en laat rustig verwarmen. 

Stap 5

Giet de rode kool af. Giet de aardappelen en wortel af, voeg de gekaramelliseerde uien, boter, melk en een snuf nootmuskaat toe. Stamp tot een stamppot van de gewenste grofheid en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes met jus en de ingemaakte rode kool.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten gehaktballetjes aardappel vlees & vervanger vegetarisch winter diner herfst stamppot

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴