Kokos & matcha bliss balls

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 10


Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 60 gr geraspte kokos + ongeveer 15 gram om de balletjes in te rollen.
  • 2 tl agave siroop
  • 1 tl matcha

Voor dit recept heb ik de matcha weer uit de (koel) kast getrokken! In combinatie met kokos heb je een onwijs lekkere snack te pakken die binnen een handomdraai gemaakt is. Ga jij deze ook maken? Of liever andere bliss balls?

Recept met Matcha!

Matcha komt oorspronkelijk uit China, maar is immens populair in Japan. Toen ik vorig jaar in Japan op vakantie ging, nam ik natuurlijk een voorraadje mee. Eerder maakte ik al; Matcha Latte, Matcha Fudge en Matcha Smoothiebowl. Wil je meer weten over Matcha, dan raad ik je mijn artikel aan waar ik alles over Matcha vertel. Maar, dat dit groene thee poeder gezond én leuk om mee te koken is, dat is een feit.

Kokos bliss balls

Ik koos ervoor om de balletjes te combineren met kokos, want dat gaat onwijs goed samen. Je moet dus wel echt van kokos houden om dit recept lekker te vinden, haha. En als je er van houd, dat is dit echt een aanrader. Een heerlijke tussendoortje! De ballen kun je het beste een uur voordat je ze eet op kamer temperatuur laten komen. De ballen smaken onwijs naar kokos uiteraard, dus als je hier gek op bent, dan is dit wellicht iets voor jou! De balletjes zijn wat steviger van structuur.

Bereiding

Stap 1

Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en laat ongeveer 5 tot 7 minuten draaien tot er een kleverige massa ontstaat.

Stap 2

Draai er dan balletjes van en rol deze door de extra kokosrasp.

Stap 3

Wanneer je de keukenmachine minimaal 5 minuten laat draaien, komen de oliën in de kokosrasp vrij en word alles iets plakkeriger. Extra kokosolie toevoegen is dus niet nodig.

zoet kokos vegetarisch hapjes & snacks vegan tussendoortje power balls bliss balls matcha bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media