Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Geschaafde groene asperge salade met gamba's

Geschaafde groene asperge salade met gamba's

Bereidingstijd: 15 min.

Marineren 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr groene asperges
  • 6 gamba's
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl limoensap
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • een aantal stengels bieslook

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijk fris en feestelijk voorgerecht; geschaafde groene asperges met knoflook gamba's. Makkelijk om te maken en vol pure smaken.

Geschaafde groene asperge salade met gamba's

Asperges worden vaak gegrild, gebakken of in een soep verwerkt. Maar, asperges kun je ook semi-rauw eten. Dit wil zeggen zeer dun geschaafd en met limoensap toegevoegd. Het limoensap zorgt er namelijk voor dat de asperges lekker zacht worden en geen rauwe bite meer hebben. Daarnaast geeft het ook een heerlijke frisse smaak. De geschaafde salade is makkelijk om te maken en is binnen een paar minuten klaar. Laat wel even 15 minuten marineren. Het mag ook langer, het gerecht kan dus makkelijk van te voren gemaakt worden en later geserveerd. Mijn favoriete groene asperges zijn natuurlijk die van Tasty Spears die onder andere bij Crisp te koop zijn. 

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.

Bereiding

Stap 1

Was de asperges en schaaf met een dunschiller dunne linten van de asperges. Laat de topjes heel. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om volledig alles te schaven. Bewaar de overblijfsels en voeg deze in een wok- of pastagerecht. Hak de bieslook fijn.

Stap 2

Voeg de asperge linten in een kom en breng op smaak met limoensap, olijfolie, peper en zout. Laat minimaal 15 minuten marineren.

Stap 3

Pers de teentjes knoflook. Verhit olie in een pan en roerbak de gamba's samen met de knoflook tot deze mooi roze zien en gaar zijn. Roerbak optioneel de topjes van de asperges mee.

Stap 4

Serveer de salade van asperge linten met de gamba's.  Maak af met een beetje fijngehakte bieslook.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades vis & zeevruchten garnalen gamba asperge limoen voorgerechten kerst diner makkelijk & snel groene asperge

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴