Gevulde tomaat met garnalen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 5 gr dille
  • peper en zout naar smaak
  • 12 cherry tomaatjes
  • 100 gr garnalen naar keuze
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl mierikswortel
  • ½ kleine rode ui

Daar is alweer een kerst recept! Heerlijke tijd van het jaar om te experimenteren met recepten, zodat je straks een kick-ass kerstdiner kunt komen. Deze cherry tomaatjes heb ik gevuld met een frisse garnalen salade, zelf gemaakt. Ik beloof jullie; het is easy, maar enorm lekker en fris.

Eerlijk is eerlijk

Want eerlijk is eerlijk, we hebben ook geen tijd om dagen in de keuken te staan voor het kerst diner. We willen dus groots resultaat met weinig inspanning. Begrijp mij niet verkeerd ik hou enorm van in de keuken staan, maar als je een kerst diner moet maken dan heb je meerdere gangen. Dus niet elke gang hoeft zeer bewerkelijk te zijn toch?

Dit recept kan als hapje, voorgerecht, tussendoortje of bij de borrel. Whatever you want!

Bereiding

Stap 1

Begin met het uithollen van de cherry tomaatjes. Maak voorzichtig een opening aan de bovenkant en haal dan het vruchtvlees uit het tomaatje.

Stap 2

Maak de vulling door de garnalen in kleinere stukjes te snijden, de dille fijn te hakken en het rode uitje zo fijn mogelijk te snipperen. Houd voor elk tomaatje een garnaaltje over, dan kun je deze bovenop presteren. Houd ook een beetje dille over.

Stap 3

Voeg dit samen en breng om smaak met de yoghurt, mierikswortel en peper en zout. Het laatste is de tomaatjes vullen! Garneer met een heel garnaaltje boven op en een beetje dille!

salades tomaat vis & zeevruchten voorgerechten vis hapjes & snacks kerst oud & nieuw gevuld garnalen salade garnalen cocktail hapje borrel hapje feestdagen
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media