Gegrilde groene asperge met Caesar dressing
Gegrilde groene asperge met Caesar dressing
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 350 gr groene asperges
- 4 plakjes stokbrood
- 1 gr gekookt ei
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 1 tenen knoflook
- 3 el mayonaise
- 0.5 citroen
- peper en zout
- 1-2 eetlepels water
- olijfolie
Keukenhulpjes:
- Grillpan -ijzer of BBQ
- Oven
Gegrilde groene asperges als bijgerecht is altijd een goed idee, zeker met deze heerlijke Caesar dressing, zelfgemaakte croutons en een gekookt eitje.
Groene asperges van Tasty Spears
Wil je de allerlekkerste groene asperges, dan moet je de asperges van Tasty Spears hebben, onder andere bij Crisp te koop. Deze asperges zijn erg smaakvol en hebben een lekkere bite. De perfecte basis om groene asperges te grillen. Het grillen van de asperges kan natuurlijk op de barbecue, maar kan ook prima in een grillpan of in een grillijzer.
Hoe maak je zelf Caesar dressing?
Caesar dressing is natuurlijk een klassiek recept voor dressing in een heerlijke Caesar salade. De smaken passen erg goed bij de gegrilde asperges. In een echte klassieke Caesar dressing hoort ook ansjovis, maar dat heb ik in dit recept achterwege gelaten. Daarom is dit een vegetarische variant van Caesar dressing. Andere variant proberen? Kijk dan eens naar de recepten: ‘Caesar salade met croutons en kip krokant’ of ‘Caesar salade met asperge’.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Snijd de plakjes stokbrood in stukjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel een beetje olijfolie erover en breng op smaak met peper en zout. Bak af in ongeveer 10 minuten of tot de croutons goudbruin zijn.
Stap 3
Was de asperges en snijd 2-3 centimeter van de onderkant af. Grill de groene asperges in een grillpan, -ijzer of op de BBQ.
Stap 4
Maak in de tussentijd de dressing door de teen knoflook, 30 gram Parmezaanse kaas, het sap van de halve citroen en de mayonaise te mixen in een keukenmachine of hakmolen. De dressing kan ook met de vijzel gemaakt worden. Breng daarna op smaak met peper en zout en maak de dressing iets dunner door water naar wens toe te voegen.
Stap 5
Serveer de gegrilde asperges met caesar dressing, overige Parmezaanse kaas en krokante croutons. Pel het eitje, halveer en voeg bij de gegrilde groene asperges.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link