Risotto met prei en zalm

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 175 gr risotto rijst
  • 2 preien
  • 1 kleine witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml bouillon (ongeveer)
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml (haver) room of kookroom
  • peper en zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olie en boter om in te bakken

Deze risotto met pre is heerlijk romig en is op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. De gebakken zalm is er erg lekker bij!

Prei en Parmezaanse kaas

Deze combinatie van ingrediënten vind ik erg lekker! En prei is bijna zoetig, omdat deze heerlijk zacht gestoofd is in de bouillon. De Italiaanse kruiden, knoflook en Parmezaanse kaas passen daar natuurlijk erg goed bij. De zwarte peper zorgt voor een beetje extra pit in deze romige risotto. Ik vind het niet nodig om de zalm te kruiden met peper en zout, omdat de risotto al lekker veel smaak heeft en je zo de pure smaak van de zalm kunt proeven!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Rasp de Parmezaanse kaas en zet even aan de kant.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Als de ui glazig wordt voeg dan ook de knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan de risotto rijst toe. Bak nog 2 minuten mee en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.

Stap 3

Als je nog maar een beetje bouillon overhebt is het tijd om de prei en Italiaanse kruiden toe te voegen. Voeg ook het laatste beetje bouillon toe.

Stap 4

Bak nu ook de zalm in ongeveer 10 minuten rosé.

Stap 5

Als bijna alle bouillon opgenomen is, voeg dan de room en Parmezaanse kaas toe. Meng goed door en breng de risotto op smaak met peper en indien nodig een beetje zout.

hoofdgerechten vis & zeevruchten risotto winter zalm diner prei parmezaanse kaas
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media