Sambal goreng tofu (tahoe)
Sambal goreng tofu (tahoe)
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 375 gr tofu
- 3 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 1 laurier- of salamblad
- 1 stengel citroengras
- 1 tl kurkuma poeder
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl zout
- 2 tomaat
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper of 1 el sambal
- olie om in te bakken
Keukenhulpjes:
- 2 koekenpannen
- optioneel: tofupress
Deze pittige sambal goreng tofu is een heerlijk Indonesisch bijgerecht, voor bij de rijsttafel. Het is een heerlijk smaakvol en kruidig recept met sambal.
Sambal Goreng tofu bij rijst
Het is dus het lekkerste wanneer je rijst van de dag ervoor gebruikt. Heb je dit niet? Kook de rijst dan en plaats het 30 minuten in de vriezer, zodat het goed afgekoeld is. Nogmaals; deze ingrediënten zijn richtlijnen, wees creatief met variaties. Zo kun je vlees toevoegen of zelfs garnalen en kun je afwisselen met groenten zoals broccoli, taugé en doperwten.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!
Bereiding
Stap 1
Laat de tofu goed uitlekken door deze tussen keukenpapier te wikkelen, op een bord te leggen en iets zwaars er op te leggen. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
Stap 2
Snijd in de tussentijd de tomaat in blokjes. Snipper het uitje, hak de gember en knoflook fijn.
Stap 3
Snijd vervolgens de tofu in dunne driehoekjes, of blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de tofu krokant in ongeveer 10 minuten.
Stap 4
Verhit in de tussentijd in een andere pan een beetje olie om vervolgens de ui in aan te fruiten. Voeg na 3 minuten ook gember en knoflook toe en laat nogmaals een paar minuten aanfruiten. Voeg na 5 minuten de blokjes tomaat toe, sambal, het laurier- of salamblad en citroengras toe en laat nog even pruttelen tot de tomaat zacht is.
Stap 5
Haal de krokante tofu uit de pan en laat even op keukenpapier uitlekken. Voeg ondertussen kurkuma, korianderpoeder en zout toe aan het tomatenmengsel. Roerbak een minuut en voeg dan kokosmelk toe. Laat een paar minuten pruttelen en voeg als laatste de krokante tofu toe.
Stap 6
Serveer de sambal goreng tofu bijvoorbeeld met nasi kuning.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link