Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Courgette quiche met geitenkaas

Courgette quiche met geitenkaas

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 100 gr geitenkaas
  • 125 ml room
  • 5 eieren
  • 5 gr bieslook
  • peper en zout
  • 6 plakken hartig taartdeeg
  • 2 el paneelmeel

Keukenhulpjes

  • bakpapier
  • oven
  • spring vorm
  • mandoline OF
  • dunschiller

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze quiche steelt de show op tafel, door de mooie roos van courgette! De quiche is extra smaakvol door de toevoeging van geitenkaas en bieslook.

Hartige quiche met courgette

De courgette roos ziet er mooi uit en is gemaakt door dunne plakjes courgette in het eimengsel te verdelen. Je kunt hier ook mee afwisselen met bijvoorbeeld plakjes van wortel. De plakjes kun je het beste maken met een mandoline of een dunschiller. Vervolgens maak je het ei mengsel en voeg je de plakjes van de groente toe. De groenten blijven dan omhoog staan en zo krijg je een mooie roos! 

Courgette als zomer groente

In principe is courgette eigenlijk wel het hele jaar door in Nederland te verkrijgen, maar het echte seizoen in Nederland is van juni tot oktober. In deze maanden zie je dan ook vaak courgettes voor extra lage prijzen. Niet alleen een aanrader om dan deze heerlijke quiche te maken, maar ook bijvoorbeeld courgette soep of een heerlijke groene lasagne met courgette

Meer leren over courgette? Lees dan de blog 'alles over courgette'

Vergeet niet in te loggen en dit recept als favoriet op te slaan, dan kun je het altijd makkelijk terugvinden!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de plakjes hartig taart deeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Stap 2

Snijd dunne plakjes van de courgette met een mandoline of een dunschiller. Hak de bieslook fijn.

Stap 3

Breek de eieren in een kom, voeg room, gehakte bieslook toe en kruimel de geitenkaas er doorheen. Klop nu tot een glad mengsel. Voeg een goede hoeveelheid zout en peper toe. 

Stap 4

Voeg bakpapier in de springvorm en bekleed met het hartig taart deeg. Prik een paar gaatjes in de bodem en strooi een beetje paneermeel over de bodem. Voeg het ei mengsel in de springvorm. Voeg de plakjes courgette in een ronde vorm toe en zet deze rechtop. Begin aan de buitenkant en werk zo naar de binnenkant toe.

Stap 5

Bak de quiche af in ongeveer 35-45 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten courgette vegetarisch zomer geitenkaas diner quiche

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴