Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met Val Dieu kaas en appel

Salade met Val Dieu kaas en appel

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 Val dieu kaasje
  • 1 rode appel
  • 75 gr sla
  • 0.5 courgette
  • 30 gr hazelnoten of walnoten

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • olie om in te bakken

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Val dieu is een onwijs smaakvol kaasje die in de oven gebakken wordt. Erg lekker in een lauwwarme salade met daarbij geroosterde appeltjes.

Salade Val dieu kaasje

Dit heerlijke kleine kaasje is een kaas met een witte korst, een soort mini camembert. De kaas komt uit België en is een heerlijke delicatesse als je het mij vraagt. Mocht je niet aan dit kaasje kunnen komen, kun je ook een andere kleine camembert zoeken, die goed houdt tijdens het bakken in de oven. De kaas is heerlijk boterig en zacht van smaak. In Limburg heb ik het vaker in de supermarkt gezien, maar mocht je het daar niet kunnen vinden, zoek dan eens in de kaas speciaalzaak.

Een zomerse salade vol groenten en fruit

Deze salade is erg lekker met gebakken appeltjes, die gaan met de kaasjes de oven in. Om extra veel groenten toe te voegen gaan er ook gebakken blokjes courgette in de salade. De noten maken de salade helemaal af en zorgen voor knapperigheid. 

Wist je al dat je dit recept op kunt slaan? Klik op het hartje en zo sla je het recept op in je favoriete recepten. Je moet wel even een account aanmaken.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de courgette in kleine blokjes en bak dit in een beetje olijfolie in een koekenpan tot de courgette goudbruin is. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Zet het vuur dan uit, de courgette mag lauwwarm in de salade.

Stap 3

Snijd de appel in dunne partjes en verwijder het klokhuis. Verdeel de appelpartjes in de ovenschaal. Halveer de Val dieu kaas en leg de gehalveerde kaasjes naast de appelpartjes in de oven. Bak af in ongeveer 10 minuten. Houd de kaas goed in de gaten en zorg ervoor dat de kaas niet teveel uitloopt.

Stap 4

Verdeel de sla over de borden. Maak de dressing door olijfolie, azijn en mosterd te mengen en verdeel vervolgens over de sla.

Stap 5

Hak de noten en verdeel samen met gebakken courgette over de salade. Leg ook de geroosterde appelpartjes en in iedere salade een half Val dieu kaasje.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch hoofdgerechten appel courgette kaas vegetarisch zomer sla hazelnoten hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴