Zoete chili zalm met geroosterde bloemkool

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 zalm moten zonder huid
  • 200 gr (zilvervlies) rijst
  • 1 rode paprika
  • 400 gr bloemkool
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el sesamzaadjes
  • 5 el zoete chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • olie
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Dit is een gezonde maaltijd met veel groenten, zilvervliesrijst en gemarineerde zalm. De geroosterde bloemkool en paprika zijn heerlijk gekruid.

Geroosterde groenten uit de oven

Geroosterde groenten zijn een lekkere en gezonde manier van groenten bereiden. Je gebruikt namelijk weinig olie, maar geeft de groenten wel lekker veel smaak mee door het roosteren. Daarnaast is het natuurlijk ook een makkelijke manier, want de oven doet het werk! Door kruiden toe te voegen, krijgen de groenten extra veel smaak. Mijn favoriet in dit recept is paprikapoeder.

Een lekker en simpel sausje

Het hoeft niet ingewikkeld zijn om een lekker sausje te maken. Snel en makkelijk is deze saus van zoete chilisaus, sojasaus en sesamzaadjes. De saus is een beetje sticky door de zoete chilisaus. Het is heerlijk bij de gebakken zalm en de zilvervlies rijst.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in blokjes. Meng het paprikapoeder met de olie en voeg een beetje peper en zout toe. Verdeel over de bloemkool en paprika en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten goudbruin en gaar in ongeveer 25 minuten.

Stap 3

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking of gebruik een rijstkoker.

Stap 4

Maak een sausje van zoete chilisaus, sojasaus en sesamzaadjes.

Stap 5

Bak de zalm gaar in een beetje olie. Bak de zalm ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten. Voeg de laatste minuut het sausje toe en verwarm mee. Serveer de rijst met geroosterde groenten met de gebakken zalm. Verdeel het chili sausje over de zalm en rijst.

hoofdgerechten rijst vis & zeevruchten paprika aziatisch zalm bloemkool diner
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media