Deel dit recept

Social media

Mediterraanse tapenade

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 1


Ingrediënten

  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el groene olijven
  • 4 el zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 tenen knoflook
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

Tapenades zijn onmisbaar op een goede borrelplank! Deze tapenade heeft Mediterraanse smaken door de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes.

Lekkere spreads voor bij de borrel

En goede borrelplank is een echt traktatie in het weekend. Hier horen lekkere spreads en dips op en daar is dit recept een goed voorbeeld van. Lekkere krachtige smaken van zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes, maar ook Parmezaanse kaas, pijnboom pitten en basilicum. Wil je nog meer spreads zelf maken? Kijk dan eens naar de onderstaande recepten:

Bereiding

Stap 1

Voeg Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine en hak fijn. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe en pulseer. 

Stap 2

Voeg de overige ingrediënten toe. Gebruik alleen nog de pulserende knop, anders vermaal je alles te klein. Deze tapenade mag best een beetje chunky blijven, dat is lekker!

tomaat knoflook olijven vegetarisch basilicum hapjes & snacks zongedroogdetomaat kappertjes pijnboompitten tapenade oud & nieuw vegan
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen