Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mediterraanse tapenade

Mediterraanse tapenade

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el groene olijven
  • 4 el zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 tenen knoflook
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Tapenades zijn onmisbaar op een goede borrelplank! Deze tapenade heeft Mediterraanse smaken door de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes.

Zelf lekkere spreads voor bij de borrel maken

En goede borrelplank is een echt traktatie in het weekend. Hier horen lekkere spreads en dips op en daar is dit recept een goed voorbeeld van. Lekkere krachtige smaken van zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes, maar ook Parmezaanse kaas, pijnboom pitten en basilicum. Wil je nog meer spreads zelf maken? Kijk dan eens naar de onderstaande recepten:

Bereiding

Stap 1

Voeg Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine en hak fijn. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe en pulseer. 

Stap 2

Voeg de overige ingrediënten toe. Gebruik alleen nog de pulserende knop, anders vermaal je alles te klein. Deze tapenade mag best een beetje chunky blijven, dat is lekker!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat knoflook olijven vegetarisch basilicum hapjes & snacks kappertjes pijnboompitten tapenade oud & nieuw vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴