Speculaas Bliss Balls gevuld met amandelspijs

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 16


Ingrediënten

  • 90 gr amandelspijs
  • 80 gr havermout
  • 150 gr dadels
  • 1.5 tl speculaaskruiden
  • 60 gr cashewnoten

Het speculaas seizoen is weer begonnen en deze bliss balls zijn mijn persoonlijke favoriet van het moment. De snackballetjes zijn op smaak gebracht met speculaaskruiden en gevuld met amandelspijs, dus passen perfect bij het seizoen!

Recept voor Bliss Balls met speculaaskruiden

Het kruidenmengsel mag weer de kast uit en het experimenteren kan beginnen. Een echte pepernoten fan ben ik eigenlijk helemaal niet, maar met speculaaskruiden kun je echt alle kanten op. Deze balletjes vind ik zelf wel enorm lekker.

Amandelspijs

Ja, het gezonde karakter van de bliss balls gaat wel een beetje verloren met de toevoeging van de amandelspijs, maar niet elk tussendoortje hoeft gezond te zijn toch? Een beetje genieten mag ook en deze vulling vind ik zelf onwijs lekker. Ik gebruik trouwens kant-en-klare amandelspijs, maar je kunt dit ook zelf maken. Daar had ik even geen zin in, dus ik ging voor het gemak.

Tussendoortje

Deze bliss balls zijn helemaal perfect als tussendoortje. Een 4-uur snack momentje bij een kopje koffie. Onwijs lekker genieten. Neem er niet teveel hé! Trouwens, je kunt ze voor de hele week vooruit maken én zijn geschikt om in te vriezen.

Bereiding

Stap 1

Mix in de keukenmachine de havermout, dadels, cashewnoten en speculaaskruiden. Voeg eventueel meer havermout toe als het mengsel te nat is of meer dadels als het de droog is. Dit is afhankelijk van de zachtheid van de dadels.

Stap 2

Wanneer je een deegje hebt, draai je er een bolletje van, duwt deze plat tot een platte circel. Neem een beetje amandespijs en druk dit in het midden. Vouw dicht en draai tot een balletje. Herhaal dit met al het deeg.

zoet dadels vegetarisch hapjes & snacks sinterklaas speculaas vegan tussendoortje bliss balls bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media