Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gepocheerde eieren met Griekse yoghurt

Gepocheerde eieren met Griekse yoghurt

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 150 gr cherrytomaten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 5 gr peterselie
  • 20 gr pijnboom pitjes
  • 25 gr boter
  • 1 el azijn
  • zout
  • chili vlokken
  • Brood

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit gerecht is geïnspireerd op Turkse Cilbir, eieren met yoghurt en in deze variant met cherrytomaatjes, pijnboom pitjes en gerookt paprikapoeder.

Een heerlijk ontbijt- of lunchrecept

Dit recept is perfect voor een uitgebreid ontbijt, een brunch of als lunchrecept. Doop het brood in de yoghurt met smaakvolle boter en de perfecte zacht gepocheerde eieren. Zorg dat je alles in een hapje op het brood krijgt. Onwijs lekker! Mijn favoriete brood om te dippen is zuurdesem brood, maar een goed stokbrood is ook erg lekker. Zo vind ik het erg gezellig om samen met je partner romantisch uit een bordje te dippen! Of met je kindjes, dat is ook gezellig ;).

Geïnspireerd op Turkse Cilbir

In zeg er duidelijk bij geïnspireerd, omdat de ingrediënten een beetje afwijken. Zo mist het pull biber (chilivlokken) en komijn. Daarnaast heb ik cherrytomaatjes en pijnboom pitten toegevoegd in het recept. Deze variant is een echte Jaimy's Kitchen versie!

Bereiding

Stap 1

Halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie fijn.

Stap 2

Verhit de boter in een pan en bak de cherrytomaatjes met het gerookt paprikapoeder ongeveer 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de pijnboom pitjes toe.

Stap 3

Breng een pan met water aan de kook en voeg het azijn toe aan het water. Zet het water op iets lager vuur, zodat er geen bubbels meer zijn. Maak een draaikolk in het water en voeg dan het eerste eitje toe. Pocheer het eitje ongeveer 3 minuten. Pocheer ook het volgende eitje. Mocht je dit goed kunnen, kun je eventueel de eitjes tegelijk pocheren.

Stap 4

Verdeel in de tussentijd de Griekse yoghurt in een diep bord en voeg de cherrytomaatjes in de boter over de yoghurt. Leg de gepocheerde eieren erop. Maak de eitjes af met chili vlokken, zout en gehakte peterselie.

Stap 5

Serveer de eieren met brood.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch tomaat ontbijt ei yoghurt vegetarisch

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴