Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Basisrecept vegetarische groentesoep

Basisrecept vegetarische groentesoep

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 gr bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 1 grote witte aardappel
  • 1.5 liter -2 water
  • 2 -3 bouillonblokjes
  • 1 tl tijm
  • 10 gr peterselie
  • 60 gr vermicelli

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een simpele groentesoep ontzettend lekker, echt een heerlijke soep voor koude tijden. Ik eet het graag als lunch of als voorgerecht. Dit is een basisrecept voor een heerlijke vegetarische groentesoep.

Basisrecept voor groentesoep

Een goed basisrecept voor een lekkere soep is natuurlijk altijd welkom. Laatst besefte ik mij dat ik eigenlijk nooit een lekkere groentesoep maak. Wel andere soepen zoals pompoensoep, tomatensoep of zoete aardappelsoep, maar nooit een goede groentesoep. Laatst kocht ik een keertje een verspakket voor groentesoep en dat inspireerde mij een om hier een recept van te maken en te delen.

Welke groenten horen in een groentesoep?

Daar kun je natuurlijk over discussiëren, haha. Maar ik vind wortel, bleekselderij en prei een echte must-have. Ook is een witte ui echt enorm lekker, dat zorgt voor extra veel smaak aan de bouillon. Een aardappel zorgt voor een lekkere vullende toevoeging en bloemkool vind ik ook een enorm succes in de groentesoep. Natuurlijk kun je al je restjes groenten in deze soep kwijt, maar dit zijn mijn favo's.

Bereiding

Stap 1

Snijd en witte ui in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in ringen. Schil de wortel en snijd deze in blokjes of halve ringen. Schil ook de aardappel en snijd deze in blokjes, was de aardappel goed. Snijd ook de prei in ringen en was het eventuele zand er af. Snijd als laatste de bloemkool wat fijner.

Stap 2

Los de bouillonblokjes op in het water en voeg ook de tijm toe. Breng het water aan de kook.

Stap 3

Voeg vervolgens de aardappel en alle groenten toe aan de bouillon. De groenten moeten ongeveer 7-10 minuten koken.

Stap 4

Kijk goed naar de kooktijd van de vermicelli en voeg deze toe aan de soep op basis van deze kooktijd.

Stap 5

Hak de peterselie en serveer dit bij de groentesoep.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel lunch bleekselderij bijgerechten aardappel soep vegetarisch winter diner vegan groentesoep

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴