Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Geroosterde paprika soep met pastinaak

Geroosterde paprika soep met pastinaak

Bereidingstijd: 75 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 3 rode paprika's
 • 2 gele paprika's
 • 2 kleine of 1 grote pastinaak
 • 1 grote rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • een paar takjes tijm
 • een paar takjes peterselie
 • 1 groentebouillon blokje
 • 700 ml water
 • 200 ml Alpro Cuisine Light
 • 1 el paprika poeder
 • peper en zout
 • 70 gr tomatenpuree

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke romige soep is gemaakt met geroosterde paprika paprika en pastinaak. De heerlijke romigheid van deze paprika soep komt van de soja kookroom.

Hoe maak je een romige soep zonder room?

Mijn interesse in plantaardige recepten blijft maar doorgaan, daarom vind ik het super dat ik de Alpro Soya Cuisine ontdekt heb Zo kun je toch romige sauzen, dressings en soepen maken en is het is zo makkelijk om een maaltijd volledig plantaardig te maken! Dit is absoluut erg lekker en toch weer net even wat anders dan normaal, lees hoe ik de paprika's heb geroosterd in de volgende alinea. De combinatie van smaken van pastinaak en paprika past perfect bij elkaar. 

Echte Hongaarse paprika soep 

Paprika soep wordt eigenlijk als typisch Hongaars gezien, toch komt de paprika van origine uit Midden-Amerika waar de omstandigheden perfect zijn voor de natuurlijke groei van paprika's. Echter nadat de paprika in Hongarije was beland, bleken de omstandigheden in paprika zelfs nog beter te zijn voor de teelt. De naam paprika is waarschijnlijk mede daarom ontleend aan het Hongaars, waar het namelijk ‘pepertje’ betekend. Paprika's bevatten enorm veel vitamine C. Mijn variant op de echte Hongaarse paprika soep is dan ook om het met maken met pastinaak. Lees hier alles over pastinaak.

Hoe rooster je paprika's?

In deze blog lees je exact hoe je paparika's roosterd! Het roosteren van de paprika's duurt even, maar dan heb je ook wat. De zoetigheid van de paprika komt helemaal naar boven, versterkt door de pastinaak. Wil je iets makkelijker doen? Dan sla het roosteren van de paprika's over en koop in plaats daarvan een pot geroosterde paprika. Easy as that!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadjes. Leg ze op een rooster in de oven en laat ze ongeveer 45 minuten roosteren of tot de paprika's zacht zijn en bruin aan de buitenkant.

Stap 3

Schil nu de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.

Stap 4

Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen in een schaal, afgedekt met folie. Je zou ze ook in een plastic zakje kunnen doen. Hierna kun je makkelijk het vel van de paprika's afhalen.

Stap 5

Bak nu met wat olie in een soeppan de ui, knoflook en pastinaak totdat ze goudbruin zijn. Bak dan even kort het paprikapoeder mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

Stap 6

Voeg daarna de groentebouillon, paprika's, peterselie en tijm toe. De peterselie en tijm doe ik in een thee eitje zodat je ze daarna er makkelijk uit kunt halen. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 tot 10 minuten koken.

Stap 7

Verwijder de peterselie en tijm uit de soep en blend de soep in de blender met soja room tot een gladde massa.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten paprika soep vegetarisch vegan pastinaak geroosterde paprika

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴