Asperge salade

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 5 asperge
  • 100 gr cottage cheese
  • 40 gr erwtjes
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el mayonaise
  • peper en zout

Dit is een romige broodsalade gemaakt van witte asperges en erwtjes. Deze is op smaak gebracht met bieslook en cottage cheese.

Recepten voor broodsalades

Salades voor op brood zijn wat mij betreft misschien wel het lekkerste broodbeleg. Die kun je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar maak je ook echt makkelijk zelf. Zo maakte ik eerder al zalmsalade bijvoorbeeld. Deze keer had ik een aantal witte asperges over en wilde ik eens iets anders met de witte asperge maken. Zo kwam ik ineens op het idee van een broodsalade. De erwtjes zorgen voor een beetje zoetheid en de bieslook en mosterd voor een licht pittige smaak. Voeg vooral mosterd naar jouw smaak toe.

Alles over asperges

Wil je alles leren over asperges lees dan eens mijn blog alles over asperges. In deze blog leer ik je alles over de verschillende kleuren asperges (wit, groen en paars), maar ook over bereidingen, hoe je ze kunt schillen en nog veel meer. Het aspergeseizoen is namelijk maar kort en dat betekend dat je er alles uit moet halen, voordat je weer een jaar moet wachten. Mijn favoriet is in ieder geval de witte asperge en daar varieer ik graag mee op los. Een ander lekker en verassend recept is de asperge roerbak met oesterzwammen. 

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en snijd de onderkantjes van de asperge. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Breng water aan de kook en kook de asperges gaar in ongeveer 10 minuten. Kook de laatste 2 minuten de erwtjes mee.

Stap 2

Meng in een kommetje cottage cheese met mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng de bieslook er doorheen.

Stap 3

Laat de asperges en erwtjes goed afkoelen en voeg vervolgens bij de cottage cheese. Meng goed door en de broodsalade is klaar.

salades lunch ontbijt asperge vegetarisch lente witte asperges asperges erwtjes hollands
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media